Ekologiska oljor för hudvård - vegetabiliska, kallpressade, ekologiskt certifierade

Hitta rätt olja: Så här använder du ekologiska oljor som hudvård

Att tillverka sina egna hudvårdsprodukter av rena ekologiska råvaror är riktigt roligt! Men det kan finnas flera anledningar till att du inte vill tillverka själv, utan bara vill ha riktigt bra ekologiska kallpressade oljor att smörja in huden med, utan att behöva blanda det allra minsta!

Här är våra bästa tips på vilka oljor du använder till vad: Den här guiden är ju även perfekt att använda när du vill veta vilka oljor du ska blanda när du t.ex. gör dina egna oljeblandningar. Du hittar recept på ansiktsoljor och kroppsoljor längst ner!

I vår webbshop kan du välja att köpa din olja med pump. Pumpen kommer separat, och pumpröret klipps av till en längd som passar flaskan innan du sätter i den. Sen är det bara att använda din olja! Applicera några droppar på rengjord, fuktig, nästan blöt hud. För bästa fuktbevaring kan du grunda med en fuktgel (recept) eller ansiktsvatten, t.ex en ren ekologisk hydrolat.

Letade du efter ett annat inlägg eller recept? Gå till receptbloggens startsida >

TORRHETSGRAD™*

Hur “fet” eller “torr” en olja är beror på dess fettsyrasammansättning. Torrhetsgrad* är ett värde som visar hur fet eller torr en olja är baserat på oljans biologiska uppbyggnad, bland annat kompositionen av fettsyror. Torrhetsgraden anges från 0 – 10 där 0 är fetast och 10 är torrast. Oljor med en torrhetsgrad på under 3 innehåller oftast så mycket mättat fett att det är fasta i rumstemperatur, t.ex kokosolja.

Eftersom en oljas fethet respektive torrhet i hög grad påverkar hur oljan känns på huden och hur produkter man tillverkar med oljan blir, är torrhetsgrad en bra parameter att känna till. Många tycker t.ex att oljor med en hög torrhetsgrad, över ca 7.5, känns alldeles för torra och strama på huden ensamma, och blandar gärna ut dem med fetare oljor. Många basoljor har en välbalanserad torrhetsgrad runt ca 5.0-6.0, vilket passar de flesta. De kan dock med fördel kombineras med både torrare och fetare oljor för att uppnå bästa komposition av fettsyror och de olika oljornas växtämnen, fytosteroler.

Läs om varje olja och se torrhetsgrad på alla oljor i inlägget “Torrhetsgrad och egenskaper av oljor för hudvård“.

*Torrhetsgrad™ är resultatet av en formel som tar i beaktning en oljas fysiska data som fettsyrasammansättning, polariet, jodtal m.m. Torrhetsgrad är alltså inte en uppskattning, utan faktiska data. Formeln är utarbetad av Organic Makers och får inte användas i kommersiella sammanhang, använder du dig av våra torrhetsgrader i något sammanhang, ange källa!

Aprikoskärnolja

Prunus armeniaca Seed Oil


Torrhetsgrad: 5.4


Absorbtion: Medel

Färg: Gul

Doft: Mandel

Aprikoskärnolja innehåller rikliga mängder omega 9 och 6 som är fuktighetsbevarande och mjukgörande, lindrar irritation och är särskilt bra för torr och känslig hud. Med sin mildhet är den även bra till hudvård för barn. En bra basolja för alla hudtyper.

Läs mer & köp eko aprikosolja

Arganolja

Argania Spinosa Seed Oil


Torrhetsgrad: 5.0


Absorbtion: Medel

Färg: Ljusgul

Doft: Neutral/doftfri

Arganoljans unika bioaktiva fytosteroler har antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper, som ger en effektiv naturlig hudvård särskilt för torr och mogen hud. Arganolja är även en bra och populär hårolja som ger lyster och vård till torrt, skadat och flygigt hår.

Läs mer & köp eko Arganolja

Oljor för ansiktet:

Torr hud

Att ha torr hud betyder inte nödvändigtvis att det är de fetaste oljorna din hud behöver. Det kan också vara hudens balans som behöver återställas, men för att avhjälpa den värsta torrheten kan det vara bra med en fet olja, för att sedan gå över till något mer balanserade oljor.

Avokadoolja

En fetare olja som kan lindra utslag och eksem och är bra för torr och skadad hud, p.g.a sitt naturliga innehåll av sitosterol, lecitihin och squalene.

Läs mer och köp avokadoolja >

Baobabolja

Baobab är en skön olja för torr hud. Oljan innehåller antioxidanter och en bra mix av hudvårdande och fuktighetsbevarande fettsyror. Den är mjukgörande och är riktigt skön att massera in i huden.

Läs mer och köp baobabolja >

Makadamiaolja

Makadamiaolja är en halvfet olja som absorberas lätt av huden. Oljans sammansättning av fettsyror liknar hudens egen, vilket gör makadamiaoljan särskilt bra för vård av känslig och torr hud.

Läs mer och köp makadamiaolja >

Marulaolja

Oljan är ny bekantskap på våra breddgrader, men har länge använts i södra Afrika för att skydda huden från uttorkning. Marulaolja är antioxidant och mycket skyddande. Utmärkt att använda för alla torrisar!

Läs mer och köp marulaolja >

Andra oljor för torr hud är arganolja, hallonfröolja och tranbärsolja, nattljusolja och svartvinbärsolja.

Normal hud

Ja vad är normalt egentligen? Normal hud kallar vi den hud som inte har uppenbara problem med torrhet eller är alltför fet, men inom det är skalan ganska bred. För att hitta oljan/oljorna som passar dig kan du prova dig fram mellan två oljor i taget, och komma fram till din favoritolja!

Arganolja

Det finns många anledningar till att Arganoljan är vår mest populära olja. En bra balans av vårdande fettsyror och en massa välgörande ämnen för huden gör den till en perfekt ansiktsolja på egen hand!

Läs mer och köp arganolja >

Broccolifröolja

Den här oljan har en fin känsla som gör att den funkar bra som primer under make-up, plus att den är full med nyttigheter för ansiktet!

Läs mer och köp broccolifröolja >

Kaktusfikonfröolja

Kaktusfikonfröoljan är vår mest exklusiva olja, och så nyttig att den ofta säljs ren som ett lyxigt oljeserum. Sätt en pump i flaskan och du är good to go! Kallas även fikonkaktusolja eller Barbary Fig oil.

Läs mer och köp kaktusfikonfröolja >

Tefröolja

Tefröoljan är antioxidant och mjukgörande. Med sin lätta och lena känsla på huden är den mycket användbar som bas i naturlig ansiktsvård.

Läs mer och köp tefröolja >

Andra bra oljor för normal hud är havtornsoljajojobaolja och mandelolja.

Fet hud

En fet hud har en överproduktion av hudens sebum i talgkörtlarna och behöver balans. Det låter kanske konstigt att använda ansikstolja på oljig hud, men rätt olja kan balansera huden och ge en långsiktig förbättring. Ett bra komplement till olja är en fuktgivande hydrolat och lermasker.

Gurkörtsolja

Gurkörtsolja är den oja som innehåller mest av den essentiella fettsyran GLA, som hjälper fet hud med balans i huden. Använd både som ansiktsolja och ta gärna även lite gurkörtsolja dagligen i kosten.

Läs mer och köp gurkörtsolja >

Hampfröolja

Oljan går snabbt in i huden och är därför helt rätt till fet hud. Innehåller rikligt med både omega 3 och 6, essentiella fettsyror som gör hampfröoljan suppernyttig både för hud och kropp.

Läs mer och köp hampfröolja >

Svartvinbärsolja

Svartvinbärsoljans är en riktigt torr olja med en unik sammansättning av fettsyror som gör den till ett bra val för fet och oljig hud. Ger skydd och aktiv balans till överhuden.

Läs mer och köp svartvinbärsolja >

Nyponfröolja

Nyponolja innehåller naturlig A-vitaminsyra (retinoinsyra), som hjälper mot akne. Oljan kan användas droppvis som serum eller som en given del i en oljeblandning för fet och aknebenägen hud.

Läs mer och köp nyponfröolja >

Andra bra oljor för normal hud är druvkärnoljajojobaolja och svartkumminolja.

Ja, det kan faktiskt vara som så ibland, att den del oljor som är bra för torr hud även är bra för fet hud och vice versa!

Färdiga paket med hydrolat och oljor!

För att underlätta för dig som vill använda helt rena ekologiska råvaror som din dagliga hudvårdsrutin har vi tagit fram paket för olika hudtyper som innehåller utvalda oljor och hydrolat för ansiktsvård. Vi har även ett praktiskt kit med 6 olika ekologiska oljor – perfekt för dig som vill prova olika oljor i din hudvårdsrutin!

Anti-Age / Pro-Age

Många av våra rena oljor är superbra för hud som behöver extra omsorg när åldern gör huden mindre elastisk och fina linjer uppstår. Huden blir också lättare torr och irriterad på grund av att hudens eget barriärskydd försvagas.

Det är ju egentligen just så vi borde beskriva en sådan hudvård: den är bra för mogen hud – den är ”pro-age”. Kallpressade oljor bidrar med antioxidanter och essentiella fettsyror som tar hand om de skador som solljuset orsakar, stärker huden och hjälper hudens celler att göra sitt jobb.

Granatäppleolja

Granatäppleolja har speciella fettsyror och unika ämnen som kan minska UV-strålars skador på huden och motverka fina linjer. Oljans antioxidanta och regenererande egenskaper är väldokumenterade. Helt enkelt ett måste i en ansiktsolja som ger huden ett bättre åldrande!

Läs mer & köp granatäppleolja >

Nattljusolja

Även kallad jättenattljusolja, innehåller fettsyran gamma-linolensyra (GLA), som måste tillföras kroppen – och är ett viktigt ämne för hudens skydd och förmåga att behålla fukt. Nattljusolja känns inte oljig eller kladdig utan är riktigt behaglig och len på huden.

Läs mer och köp nattljusolja >

Tranbärsolja

Tranbärsolja är packad med essentiella fettsyran Omega 3, antioxidant A-vitamin och inflammationshämmande fytosteroler som tillsammans gör några droppar till ett naturligt verksamt serum för ansiktsvård. Oljans lätta känsla gör den även bra att använda runt ögonen.

Läs mer och köp tranbärsolja >

Andra bra oljor för pro-age är nyponfröoljaarganolja, hallonfröoljahavtornsolja och kaktusfikonfröolja

Rengöring Ansikte

Olja löser fett och smuts, och är därför utmärkt rengöring för ansiktet. En bra rengöringsolja löser även den mesta make-up och kan användas på den känsliga huden runt ögonen. Se bara upp med att få olja i ögonen – det blir lite dimmigt en stund.

Jojobaolja

Jojobaolja betstår till största delen av fettsyror som verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Den har en glatt känsla som gör den utmärkt som rengöringsolja, även för fet hud. Använd jojobaolja på en bomullsrondell för att torka bort fett och smuts. Skölj med ljummet vatten.

Läs mer och köp jojobaolja >

Sesamolja

Sesamoljan är en balanserad olja som används mycket inom auyrvedisk medicin, och även för hudrengöring. Oljan innehåller essentiella fettsyror och antioxidaner som hjälper torr hud. Använd som rengöring på en bomullsrondell eller tyglapp och efterskölj med ljummet vatten.

Läs mer och köp sesamolja >

Ricinolja

Ricinoljan är en speciell olja som är bra på att få ur orenheter ur huden. Ricinolja är till sin karaktär en mycket tjock och klibbig olja, så för att använda den som rengöring behöver den blandas ut med en basolja som t.ex jojoba eller sesamolja. Används med 20-30% i sk. Oil Cleansing Method.

Läs mer och köp Ricinolja >


Oljor för kroppen

För kroppen gäller samma som för ansiktet, men då det går åt betydligt mer olja till kroppen gäller det att hitta en riktigt bra basolja som du trivs med. Köp en olja med pump och använd ren ekologisk olja direkt ur flaskan. Här kommer några tips!:

Kroppsoljor för torr hud:

Baobabolja, Makadamiaolja, Rapsolja, Sesamolja.

Kroppsoljor för normal & fet hud:

Aprikoskärnolja, Jojobaolja, Mandelolja, Tefröolja.

Men kokosolja då!?

En del använder den feta, mättade kokosoljan till allt, och kokosoljans fettsyror och beståndsdelar är kända som både antibakteriella och antiinflammatoriska. Men kokosoljan är en olja som bara består av mättade fetter, och kan därför i sin ensidighet verka uttorkade i längden, trots att den är den fetaste oljan. Vill du använda kokosolja i din hudvård, använd en ekologisk virgin, kokosolja, och blanda den med flytande oljor med en större variation av fettsyror och näringsämnen. Kokosoljan är även en utmärkt ingrediens i hudvårdsprodukter som bodybutters, cremer och salvor.

LÄS MER OCH KÖP KOKOSOLJA > 

oljor för gravid, baby och barn

För gravidmagar som växer är baobaboljan en skön och bra olja. Den är den mest mjukgörande oljan, och den håller huden elastisk vilket kan minska risken för och verkningarna av bristningar.

Läs mer och köp baobabolja >

För bebisar och små barn är milda basoljor bra. Använd en liten skvätt i badvattnet eller ren olja på torra partier på huden. Smörj inte för mycket och för ofta, huden ska få ro att utveckla sin naturliga balans också!
Aprikoskärnolja är en mild olja som är bra för känslig och irriterad hud.

Läs mer och köp aprikoskärnolja >

En riktigt bra mjukgörare för såväl mamma som bebis är dock ingen olja, utan det mjuka, chokladdoftande sheasmöret Nilotica. Det kan användas direkt ur burken precis som det är. På sommaren kan det blir lite väl mjukt, så förvara gärna i kylskåp under sommarmånaderna!

Läs mer och köp Sheasmör Nilotica >

Recept!

Kanske blev du lite sugen på att börja blanda ändå? Vi har gott om recept på oljeblandningar och oljeserum du kan göra själv!

TIPS!

Vill du använda flera oljor samtidigt kan du blanda dem direkt i handen innan du applicerar dem! Du kan även blanda oljor och ren hydrolat direkt i handen innan du applicerar det på huden. Det blir som en enkel snabb-creme! En skvätt av dina två favoritoljor i handflatan, en sprayning med hydrolat, en snabb ihopblandning och tjohej: smörj in i ansiktet eller på kroppen! På så sätt ger du huden både nyttig fukt och bra fett.

Populära oljerecept i receptbloggen

41 kommentarer

 1. Mimmie 17 april, 2021 Svara

  Hejsan!
  Jag har blandhy och skulle vilja göra en hemmagjord peeling för mitt ansikte, jag undra vilken olja jag borde köpa för att göra denna blandningen?

 2. Andrea 29 mars, 2021 Svara

  Hej! Hur ofta ska man applicera granatäppleoljan om man vill att använda den som anti-age?

  • Organic Makers 30 mars, 2021 Svara

   Hej Andrea! Du kan använda några få droppar morgon och kväll. Granatäppleoljan är mycket torr och en liten mängd räcker långt. Ett tips är att blanda 10% granatäppleolja i 90% sqalane, så för du bådas fördelar och den blir lättare att sprida ut över huden!

 3. Majkel 3 mars, 2021 Svara

  Hej, jag har ganska torr hud. Blir ganska torr efter dusch och rakning. Vill helst använda en naturlig produkt till detta, vilken olja rekomenderar ni för sånt?
  Mvh

  • Organic Makers 30 mars, 2021 Svara

   Hej! Avokadooljan är en ganska fet olja som hjälper torr hud, men en liten mängd som ansiktsolja ger inte en fet känsla. Blanda gärna med en mycket vårdande olja som gurkört eller nattljus för att förbättra huden på sikt!

 4. Birgitta 3 december, 2020 Svara

  Hej!
  Vill göra egen hudkräm till mina små barnbarn som lider av atopiskt eksem.
  Vad ska jag använda för olika oljor m.m?

  • Isabella 28 augusti, 2021 Svara

   Hej, jag undrar precis som Birgitta vilka oljor/blandningar som kan hjälpa mot atopiskt eksem?
   Vänliga hälsningar, Isabella

  • Organic Makers 18 september, 2021 Svara

   Hej! Bra oljor vid eksem är hampfröolja, gurkörtsolja, svartkumminolja och svartvinbärsolja.

 5. Neda 25 november, 2019 Svara

  Hej går på en hudbehandling som innehåller hög grad av vitamin A (rocutan behandling)

  Är torr och har ingen lyster samt allt jag lägger på huden resulterar till att jag får finnar eller finnar under huden.

  Huden känns stram för har inte använt något alls på huden morgon och kväll för inget hjälper trots jag använder typ vitamin e kapsel med bio olja som ansiktsolja.

  Vad kan jag använda för att läka mina acneärr samt inte irritera min hud så jag får nya finnar? vill gärna typ ha ett ansikte som inte är typ torr och livlös.

  Vad kan jag använda? Har kollat in marula oljan lite men vet inte om det blir passar eller om annat är bättre!

  • Organic Makers 11 december, 2019 Svara

   Hej Neda!
   Jag skulle föreslå att grunda rengjord hud med ett fuktgel eller ett hydrolat för bästa fuktinkapsling. Sedan en ansiktsolja med balanserande jojoba med tillsats av 10% av en torrare olja som är bra för akne och ärr; nyponfröolja.

 6. Pernilla Johansson 17 november, 2019 Svara

  Hej,
  Jag har Rosacea, med utslag främst runt näsan och rodnad på kinder. Jag skulle vilja ha en rengörande olja, vad föreslår ni? Behöver man ha en annan olja, efter rengöring eller fungerar den rengörande oljan som även mjuk och återfuktande olja.

  • Organic Makers 21 november, 2019 Svara

   Hej Pernilla!
   Jojobaolja för rengöring funkar jättebra för de flesta! För rosacea skulle jag rekommendera havtornsolja, gärna utblandad i en barriärstärkande olja som nattljus eller gurkört!

 7. Marie Widerberg 15 november, 2019 Svara

  Vilken olja skulle ni rekommendera för att stimulera hårväxt av ögonfransar och ögonbryn?

  • Organic Makers 21 november, 2019 Svara

   Hej! Ricinolja är traditionellt den olja som anses stimulera hårväxt!

 8. Gustav Trygg 22 oktober, 2019 Svara

  Hej!

  Skulle vilja ha bra tips på ett riktigt schysst recept på skäggolja, med inslag av trä och vanilj doft.
  Vill ha något som gör skägget lent och doftar lagomt.
  Så tips tas emot om vilka grund oljor samt doft jag borde skaffa.

 9. Eva Levin 22 september, 2019 Svara

  Hej
  Vilken olja rekommenderar ni att rengöra sig i underlivet med?

  • Organic Makers 8 oktober, 2019 Svara

   Hej Eva,
   Basoljor som raps, jojoba och kokosolja funkar bra som intimoljor.

   • Charlotta 16 februari, 2020 Svara

    Min dotter på 14 år har keratosis pilaris framförallt på kinder, hals örsnibbar och överläpp. Finns dwt någon olja som kan hjälpa henne?

 10. Catrin Sinclair 24 juni, 2019 Svara

  Hej, jag är ny på detta områden men jättepepp och hoppas jag kan hjälpa min torra hud.
  Tänkte göra en kroppsolja med
  arganolja, squalene, mjölksyra och naturlig e-vitamin
  Vad säger ni om den kombinationen?
  Hälsningar från Catrin

  • Organic Makers 1 juli, 2019 Svara

   Hej Catrin! Arganolja i kombination med en liten del squalene och lite e-vitamin blir en bra kroppsolja.

   Du kan inte använda mjölksyra i en oljeblandning, då mjölksyra är en vattenlöslig produkt (och mycket koncentrerad, så den måste lösas i en vatten/vätska, oftast inte mer än 0.1% mjölksyra). Läs gärna vår introduktion till hudvård för att få koll på gunderna! https://www.organicmakers.se/gor-din-egen-hudvard-en-guide-for-nyborjare-och-nyfikna/

 11. Sandra 26 maj, 2019 Svara

  Min dotter som är 11 år har armarna fulla med små plitor som hon haft i några år. Nu är det lite värre än vanligt, vi skrubbar vid dusch och smörjer med fet salva från apoteket. Vi tror att det är keratosis pilaris då det finns bland pappans kusiner.
  Vilken blandning skulle ni rekommendera för det?
  Tack på förhand!

 12. Mahzad Farsadyar 28 april, 2019 Svara

  Hej!

  Jag har blandhy i ansiktet, vilket jag fått veta inte är samma sak som att jag har fet hy där huden känns oljig. Det är huden som överkompenserar för yttorrhet (endast vad jag hört). Hur ska jag tänka då utifrån val av oljor? Jag har beställt Baobab för kroppen då jag blir lite torr. Aprikoskärnolja som sminkborttagning och havtornolja som ansiktsolja.

 13. Lars Åström 30 januari, 2019 Svara

  Bra tips för Psoriasis, torr hud?

  • Organic Makers 12 februari, 2019 Svara

   Hej! Bra oljor vid psoriasis är hampfröpolja, gurkörtsolja, svartkumminolja och svartvinbär.

 14. Agnes 24 december, 2018 Svara

  Undrar om ni har något tips för en bra olja/serum att använda i ansiktet efter en derma roller?

  • Organic Makers 8 januari, 2019 Svara

   Hej! En bra och mild olja om huden har lite rodnad är marulaolja.

 15. Johanna 3 september, 2018 Svara

  Tonårsacne på näsan, torr under näsan o näsvingarna. Vad rekommenderas?

  • Amanda Lundbäck 4 september, 2018 Svara

   För mig är de samma sak som för johanna fast mer acne på panna och tinningarna. Vad rekomenderar ni?

   • Organic Makers 6 september, 2018 Svara

    Bra oljor för aknebenägen hud och hud med akne är balanserande oljor som arganolja, gurkörtsolja, nyponfröolja, svartkummin och svartvinbärsolja. Du kan använda en eller blanda flera. För en ännu mer effektiv vård av akne rekommenderar vi även eteriska oljor som är beprövade för detta ändamål: T- ex. Bergamott, lavendel och Tea Tree. En dosering med ca 1 % eteriska oljor i vegetabilisk olja är ofta tillräcklig.
    Här hittar du fler ekologiska råvaror i webbutiken som är bra till akneproblem

 16. Sara 18 augusti, 2018 Svara

  Hej!
  Jag får bölder och utslag i ansiktet. Dessa blir inflammerade och blir till sår som har svårt att läka. Vilken/vilka oljor skulle ni rekommendera att prova? Tack på förhand.
  Mvh Sara

 17. Mari Eriksson 29 juli, 2018 Svara

  Hej!
  Jag har har köpt ingefäraolja för mina svullna fötter och knä. Om jag inte kan använda olja utan att spä ut den hur gör jag då? Med vänlig hälsning, Mari

  • Organic Makers 7 augusti, 2018 Svara

   Hej Mari!
   Du blandar bäst ut den med en vegetabilisk basolja, t.ex mandelolja, aprikosolja eller rapsolja. Du kan använda så mycket som 15-20% eterisk olja i basoljan när du ska använda oljan punktvis. 1 ml olja är ca 25-30 droppar, så i 10 ml basolja tillsätter du ca 50 droppar ingefärsolja!

 18. Martina Härnqvist 29 juni, 2018 Svara

  Hej!Har ett ganska nyopererat stort ärr efter en mastektomi (Bröstcancer) och smörjer med svartkumminolja. Är det rätt tänk? Undrar sen när jag ska strålas om jag kan använda någon annan olja på strålområdet? Tack på förhand! Martina Härnqvist

  • Organic Makers 2 juli, 2018 Svara

   Hej! Ja, svartkumminolja är bra – också i kombination med arganolja och nyponfröolja som kan hjälpa efter ärrbildning.

 19. Sara 10 maj, 2018 Svara

  Hej,

  Jag letar efter en håtolja som hjälper mot torrt, frissigt och lite slitet hår. Har i grund och botten självlockigt men utsatt håret för en del värmeverktyg. Har dessutom torr hårbotten, finns det någon olja som verkar bäst, och har ni några tips på inpackning? Jag har läst om arganolja som ett bra alternativ.

  • Organic Makers 12 maj, 2018 Svara

   Broccolifröolja är superbra för frissigt hår, har naturliga egenskaper som liknar silikoner. Också bra mot värme!

 20. Christel 1 maj, 2018 Svara

  Jag har rosacea med både rödflammighet och utslag. Huden känns ofta skör samtidigt som den är fet. Är det någon av produkterna som skulle kunna hjälpa mig med rosacean?

  • Organic Makers 3 maj, 2018 Svara

   Hej Christel!
   Havtornsolja är den olja som brukar vara bäst för Rosacea. Blanda gärna ut den med en balanserande basolja, t.ex 70% jojobaolja och 30% havtornsolja.

 21. Åke Rönngren 17 mars, 2018 Svara

  Tänkte mig en vanlig kroppsolja för massage baserad på tex olivolja tillsatt med lite golukt. Har sett era förslag och tips. Men såå j-a krångliga ni är!!! Jag ger väl fasen i avocado eller morötter. Har ni inga enkla tips?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Missa inga nyheter eller erbjudande!