Tefröolja

Tefröolja

Kallpressad ekologisk Tefröolja. Rik på teväxtens antioxidanta polyfenoler och är mycket mjukgörande med hög andel Omega 9. Med en lätt och len känsla på huden är tefröolja mycket användbar som bas i naturlig ansiktsvård.

Att en olja kan vara så här lätt och tunn, och absorberas av huden på ett nafs, förvånar många. Men just den egenskapen gör tefröolja till en bra basolja i ansiktsoljor och håroljor.

Det är en mild och len olja som passar särskilt bra för torr och känslig hud. Tefröolja är även bra till hårvård; använd som hårolja ger den glans och lyster utan att tynga ner håret.

Teväxten är vida känd för sina välgörande egenskaper, vare sig det gäller vitt, grönt eller svart te (vilket är olika grader av fermentering av tebladen). Tefröoljan ger dig teväxtens oljelösliga polyfenoler som är utmärkta antioxidanter för huden!

Tefröolja, som också kallas Kameliaolja, är nästan doftlös, tunnflytande och har en ljus, klar färg.

INCI

Camellia oleifera seed oil

Ursprung

Kina / England

Certifiering

Certifierad ekologisk/Soil Association

Invärtes

Kan användas i matlagning

Förpackning

60 ml & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska.

Förvaring

Mörkt & svalt

Förtvålningstal NaOH:

0.138

Förtvålningstal KOH:

0.193

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.