Ricinolja

Ricinolja

Ekologisk kallpressad ricinolja. Ricinoljan är en speciell olja som är bra på att få ur orenheter ur huden: en nödvändig olja till naturlig rengöring med Oil Cleansing Method. Används också för att ge konsistens i läpprodukter.

Ricinolja skiljer sig mycket åt från övriga vegetabiliska oljor eftersom den till 90% består av den för ricinoljan unika fettsyran ricinsyra. Oljan är tjock, trögflytande och klibbig.

Att ricinoljan ger glans och är dessutom är en av få oljor som är löslig i alkohol gör att den är populär i naturliga kosmetiska produkter, t.ex. i läppglans, läppstift och mascara. Ekologisk ricinolja upptas inte så lätt av huden, därför är den bra i massageoljor och rengöringsprodukter.

Använd Ricinolja så här:

Oljans speciella karaktär gör att den behöver ut med en basolja som t.ex mandelolja. jojobaolja, eller solrosolja för att användas i rengöring. Används med 20-30% i Oil Cleansing Method. I hantverkstvål är upp till 15% utmärkt för att göra tvålen hård och extra löddrande.

INCI

Ricinus communis seed oil

Ursprung

Indien

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Invärtes

Ej för invärtes bruk. Har laxerande verkan.

Förpackning

60 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska.

Förtvålningstal NaOH:

0.128

Förtvålningstal KOH:

0.180

Fettsyreprofil

Palmitinsyra (mättad) ca 1%
Stearinsyra (mättad) ca 1%
Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 4%
Ricinolsyra (enkelomättad) ca 89%
Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 5%

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.