Marulaolja

Marulaolja

Ekologisk och kallpressad Marulaolja. Fair Trade. Marulaoljan är en ny bekantskap på våra breddgrader, men har länge använts i södra Afrika för att skydda huden från uttorkning. Marulaolja är antioxidant och mycket skyddande. Utmärkt att använda för alla torrisar!

Kallpressad marulaolja skyddar och bevarar hudens fukt samtidigt som den har en lätt och skön känsla. Tack vare Omega 9-fettsyra så absorberas oljan lätt utan att kladda, samtidigt som en rik mängd mättade fettyror skyddar och binder fukt i huden.

Marulaoljan innehåller fytosteroler som ger den antioxidanta egenskaper och bra hållbarhet. Passar alla hudtyper, även känslig hud, och används traditionellt för att minska hudrodnad. Marulaolja är bra att blanda med ”torra” oljor med stor del fleromättade fettsyror; så som Hampfröolja, Nyponfröolja och Svartvinbärsolja.

Marulaolja är en mycket bra hårolja, den vårdar och ger lyster utan att tynga ner håret. Krama in några droppar manual i hårtopparna för att styla. Om du använder vax eller paste; blanda det med några droppar marulaolja i handflatan. Styla som vanligt.

Hårvård efter dusch: Ta olja i händerna och krama in i längderna i handdukstorkat hår. Kur för skadat hår och besvärlig hårbotten: Massera in olja i hårbotten och längderna och låt verka minst 30 minuter, gärna över natten. Tvätta som vanligt med ditt vanliga (naturliga) shampo.

INCI

Sclerocarya birrea seed oil

Ursprung

Namibia

Certifiering

Certifierad ekologisk/PCU Deutschland

Förpackning

60 & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska

Förvaring

Mörkt & svalt

Förtvålningstal NaOH

0.136

Förtvålningstal KOH

0.191

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.