Jojobaolja

Jojobaolja

Ekologisk kallpressad jojobaolja. En populär olja som är effektivt mjukgörande och fuktighetsbevarande. Jojoba passar till alla hudtyper, även fet hud.

Jojobaolja är en underbar gyllengul olja att använda i naturlig och ekologisk hudvård. Att jojoba egentligen inte är en olja, utan består av flytande vaxämnen, förklarar varför jojoba så effektivt binder fukt till huden.

Kallpressad jojobaolja är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad. Det innebär att oljan verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Jojobaolja passar därför till alla hudtyper, även fet , oren och acnebenägen hud.

Lång hållbarhet gör jojoba till en bra basolja och användbar ingrediens i hudvårdsprodukter. Till parfymoljor är den deodoriserade sorten allra bäst.

Även till rengöring är jojoba en bra olja med sin glatta känsla. Massera in olja i ansiktet för att lösa upp smuts smink, torka av med ekologiska bomullsrondeller eller en handduk fuktad med varmt vatten. Skölj ansiktet.

INCI

Simmondsia chinensis oil

Ursprung

Peru

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Invärtes

Ej för invärtes bruk

Förpackning

60 ml, 150 ml & 250 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska.

Förvaring

Mörkt & svalt. Jojobaolja härsknar inte som olja. Stelnar i kylskåp.

Förtvålningstal NaOH

0.067

Förtvålningstal KOH

0.094

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.