Nyponfröolja

Nyponfröolja

Ekologisk och kallpressad nyponfröolja. Nyponolja innehåller naturlig A-vitaminsyra (retinoinsyra), som hjälper mot akne. Oljan kan användas droppvis som serum eller som del i en oljeblandning till anti-age och för fet och aknebenägen hud.

Nyponfröoljan är välanvänd för sin förmåga att hjälpa hud med akneproblem, pigmentfläckar, rosacea, rynkor och solskador.

Nyponfröolja har många hudvårdande egenskaper tack vare sitt rika innehåll av A-vitamin och A-vitaminsyra, retinol, i kombination med en hög andel essentiella fettsyror, fytosteroler och karotenoider.

Oljans Omega 3 och bioaktiva ämnen är regenererande för hudcellerna och kraftfulla antioxidanter som motverkar hudens ålderstecken. Detta gör att nyponolja är mycket populär för anti-age. Torr olja som absorberas snabbt av huden och ger fin lyster.

Använd nyponfröolja så här:

Nyponfröolja kan användas som den är – med några droppar som ett lyxigt ansiktsserum – eller i en ansiktsolja eller creme med ca 10-30%. Passar alla hudtyper, men är särskilt välgörande för fet hud, problemhy och mogen hud. Bra oljor att använda tillsammans med nyponfröolja är t.ex. aprikoskärnoljaarganolja, nattljusolja och tefröolja.

INCI

Rosa rubiginosa seed oil

Ursprung

Sydafrika

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Förpackning

30, 60 & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska.

Förvaring

Mörkt & svalt. Öppnad flaska gärna i kylskåp. Tillsätt E-vitamin eller rosmarinextrakt för bättre hållbarhet

Förtvålningstal NaOH:

0.133

Förtvålningstal KOH:

0.187

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.