Baobabolja

Baobabolja

Ekologisk och Fair Trade-certifierad baobabolja. En behagligt mjukgörande och intensivt vårdande olja för torr och mogen hud.

Fair Trade certifierad. Läs mer ^

Vår drivkraft är att erbjuda hållbara och etiska alternativ. Vi vägrar att sälja råvaror som bidrar till en sämre värld och vidriga levnadsförhållanden, därför är de råvaror som bedöms kräva Fair Trade-märkning, Fair Trade hos oss. Det betyder att de är dyrare än jämförbara råvaror som inte är Fair Trade-märkta, men garanterat rättvisa. Vi hoppas att du som vi väljer att inte riskera att någon får lida för att vi ska få billigare produkter!

Baobabolja är rik på fytosteroler som verkar antioxidant, antiinflammatoriskt och fuktighetsbevarande. Dess sammansättning av fettsyror liknar arganoljans med lika delar mättade, enkel- och fleromättade fettsyror, men är mer elactiserande.

Baobaboljans förmåga att gå in i huden och ge spänst och smidighet gör den till förstavalet till gravidmagen och förebygga bristningar. Oljan är utmärkt som den är som massageolja.

Oljan kallpressas ur den afrikanska superfruktens kärnor. Baobabträdet kan växa till en höjd av 25 meter och bli så gammalt som 3000 år. Då är det inte konstigt att Baobab kallas för livets träd av många familjer i södra Afrika. För dem har det även en bokstavlig betydelse: Trädet ger näringsrik mat, växtfiber till kläder och en helt unik olja som länge har använts som traditionell medicin och skönhetsmedel.

Oljans höga andel aktiva växtämnen kan göra att den är grumlig, vilket är helt naturlig.

INCI

Adansonia digitata seed oil

Ursprung

Mali

Certifiering

Certifierad ekologisk/Ecocert, Certifierad Fair Trade/Biopartenaire

Förpackning

60 och 150ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska.

Förvaring

Mörkt & svalt

Förtvålningstal NaOH

0.135

Förtvålningstal KOH

0.190

Fettsyreprofil

Palmitinsyra (mättad) ca 25%
Stearinsyra (mättad) ca 5%
Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 38%
Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 30%

Bioaktiva ämnen

ca 2%: Fytosteroler; särskilt β-sitosterol, avenasterol, campesterol och stigmasterol

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.