Svartvinbärsolja

Svartvinbärsolja

Ekologisk kallpressad Svartvinbärsolja. Svartvinbärsolja är en torr olja med en unik sammansättning av fettsyror som gör den till ett bra val både för torr och skadad och för fet och oljig hud. Ger skydd och aktiv balans till överhuden.

Svartvinbärsolja passar alla hudtyper, även mycket känslig hud. Det är en exklusiv ingrediens i hudvård tack vare sina speciella sammansättning av fettsyror.

Oljan innehåller båda de essentiella fettsyrorna alfa-linolensyra (Omega 3) och en ovanligt hög halt av gamma-linolensyra (GLA). Oljan innehåller också stearidonsyra (SDA), en ytterligare variant av omega 3.

De essentiella fettsyrorna krävs för en välmående kropp och en frisk hud. De behövs som byggstenar i hudens cellmembran och för att reglera en lång rad processer i hudcellerna. GLA och SDA har dessutom antiinflammatorisk verkan.

Torr och mogen hud drar särskilt fördel av svartvinbärsoljans fettsyror och fytosteroler som verkar skyddande och cellförnyande. Oljans låga halt av mättade fettsyror gör den även bra olja till fet och aknebenägen hud.

Svartvinbärsoljan kan användas som den är på huden, men då den är en riktigt verksam och koncentrerad olja räcker det med en dosering om 3-15% i hudvårdsprodukter, te.x i en ansiktsolja eller creme.

Svartvinbärsolja är bra att blanda med mer stabila oljor som t.ex jojobaolja, mandeloljaaprikoskärnolja och marulaolja. Med tillsatt antioxidant ekologiskt rosmarinextrakt för bättre hållbarhet

INCI

Ribes nigrum seed oil (+Rosmarinus officinalis leaf extract)

Ursprung

Tyskland

Certifiering

Certifierad ekologisk/PCU Deutschland

Invärtes

Kan användas som kosttillskott

Förpackning

Brun glasflaska.

Förtvålningstal NaOH:

0.136

Förtvålningstal KOH:

0.191

Fettsyreprofil

Palmitinsyra (mättad) ca 7%
Stearinsyra (mättad) ca 2%
Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 11%
Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 45%
Omega 3 (fleromättad alfa-linolensyra ALA) ca 12%
Omega 6 (fleromättad gamma-linolensyra GLA) ca 15%
Omega 3 (fleromättad stearidonsyra SDA) ca 3%

Bioaktiva ämnen

ca 2%: Fytosteroler (β-sitosterol), flavonoider och tokoferoler

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.