Kaktusfikonfröolja

Kaktusfikonfröolja

Kaktusfikonfröolja, kallpressad ekologisk av högsta kvalitet. Kallas även fikonkaktusolja eller Barbary Fig oil. För huden är kaktusfikonolja en riktig superolja. Den bidrar till hudens mjukhet, återfuktning och elasticitet och neutraliserar fria radikaler. Den är särskilt värdefull som anti-ageolja och kallas i bland för serum.

Kaktusfikonfröolja är rik på flera olika slags tokeferoler och provitamin A, som är kraftiga antioxidanter och verkar främjande för att bibehålla hudens spänst och vitalitet. Men den riktigt unika för huden i denna superolja är dess sammansättning av fytosteroler och flavonoider. Dessa bioaktiva ämnen kan minska rynkor och har regenererande vekan i huden.

Kaktusfikonolja är särskilt värdefull som anti-ageolja då den kan fördröja oxidationen av hudens proteiner och lipider och motverka fria radikaler. Passar även bra för det känsliga området kring ögonen och som nagel- och nagelbandsolja.

Fikonkaktusolja kan användas ren som den är med några droppar på rengjord hud. Den kan blandas i din ansiktscreme eller användas som en lyxig ingrediens i dina egentillverkade hudvårdsprodukter.

Fikonkaktus är en kaktusväxt med fikonliknande frukter, som kallas kaktusfikon. Genom kallpressning av dess frön får man den extremt nyttiga och dyrbara kaktusfikonfröoljan. På engelska kallas oljan både Barbary Fig seed oil och Prickly Pear oil och på svenska även kaktusfikonolja eller kaktusolja.

INCI

Opuntia ficus-indica seed oil

Ursprung

Mexiko / Tyskland

Certifiering

Certifierad ekologisk DE-ÖKO-024

Förpackning

Glasflaska med skruvkork eller pump

Förvaring

Mörkt & svalt

Vegetabiliska oljor