Om oss

Om Organic Makers

Välkommen till Sveriges största webbplats för DIY ekologisk hudvård. Hos oss hittar du ekologiska och hållbara råvaror och recept för att skapa dina egna helt fantastiska hudvårdsprodukter, helt naturliga!

Vi vill att det ska vara enkelt och självklart att välja naturligt och ekologiskt. Förstår vi innehållet i de produkter vi använder dagligen, är det också lättare att göra medvetna val!

Vi jobbar ständigt med att utveckla recept till vår receptblogg, att utvärdera råvaror och ingredienser, och med att skriva om ekologisk och naturlig hudvård i bloggen.

Där det behövs är vi noga med att råvarorna är rättvist handlade och inte har producerats på bekostnad av andra människor och samhällen. Ju fler vi blir som väljer ekologiskt och rättvist, desto bättre kommer vi och vår värld att må.

webbshopen hittar du det mesta du behöver för att alltid kunna skippa syntetisk hud- och hårvård. Och det tillkommer hela tiden nya råvaror och ingredienser! I receptbloggen delar vi med oss av recept, tips och inspiration.

Organic Makers - Daniel Carlsson & Josefin Kvist

Hej! Här är vi!

Vilka är vi?

Organic Makers startades av Daniel Carlsson och Josefin Kvist i november 2013. Med Organic Makers ville vi skapa det vi själva saknade; en butik med bara verifierat hållbara, naturliga och ekologiska råvaror och ingredienser, och en kunskapsbank för alla som, liksom vi, vill minska på användningen av onödiga kemikalier, och vara både nyttiga och kreativa på samma gång! Och nu har vi alltså funnits i 5 år!

Fem år känns både långt och kort. Ni känner säkert igen känslan! Under de senaste fem åren har vi startat och utvecklat webbutiken och receptbloggen med allt vad det innebär. Under tiden har vi blivit flera, både på Organic Makers och hemma! På Organic Makers är vi nu, förutom Daniel och Josefin: Tora, Ebba och Madeleine som hanterar beställningar, webbutik och produkter och Gustav som ser till att tekniken i webbshopen och receptbloggen fungerar! Mitt i resan blev vi föräldrar, och inte minst vår 2,5-åring är en stor motivation till att göra det vi gör – försöka göra världen lite mer naturlig och ekologisk, och göra det självklart att förstå produkterna vi använder varje dag!

En annan stor motivation är det pedagogiska. Att dela med oss av våra kunskaper, att lära oss mer och förmedla den kunskapen, och att inspirera till att välja naturligt är det roligaste i vårt arbete!

Vårt hudvårdslabb

I vårt hudvårdslabb arbetar vi med att ta fram recept till vår receptblogg, specifikt för att de ska funka för vanliga DIY-are och vara riktigt bra för huden!

Det är ett ständigt pågående arbete. Vi testar olika råvaror, konsistenser och metoder och hållbarhet. Vi utformar och testar våra recept för att de ska funka för just gör-det-själv, och det är en extra utmaning, då många ingredienser är skapade för i första hand professionell tillverkning av ekologisk hudvård. Men din egentillverkade hudvård kan verkligen vara hur enkel, eller hur avancerad som helst!

Kontakt

Vi gör vårt bästa på att svara på frågor och funderingar. Kontakta oss via kontaktformuläret i frågepopupen nere till höger, eller e-posta oss på:

kundservice@organicmakers.se

För frågor om en beställning du gjort i webbutiken, e-postar du till:

webborder@organicmakers.se

Receptbloggen – vår kreativa oas

I receptbloggen får vi utlopp för vår kretivitet. Till recepten vi formulerar och testar tar vi inspirerande bilder, och kan brodera ut texten om naturlig och ekologisk hudvård, hur det funkar, vad du ska tänka på när du själv tillverkar och formulerar, och vad som är bra råvaror och ingredienser. Det tycker vi är kul och viktigt, och du får gärna vara med och kommentera och fråga i kommentarsfältet under varje recept!

 

Förstår vi innehållet i de produkter vi använder dagligen, är det också lättare att göra medvetna val!

Vill du vara med?

Vill du komma igång med att göra din egen hudvård föreslår vi att du läser inlägget; Gör din egen hudvård – en guide för nybörjare och nyfikna. Där går vi så kortfattat men utförligt som möjligt igenom grunderna, det du behöver veta för att komma igång.

I webbutiken hittar du under varje produkt länkar till recepten som råvaran eller ingrediensen ingår i!

Följ oss i sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vårt nyhetsbrev prenumererar du på genom att fylla i din epostadress i prenumerationsrutan nederst på sidan!

Skapa ett konto när du handlat hos oss.

När du gjort din första beställning får du en länk till att skapa ett kundkonto. Då kan du följa dina beställningar, se dina tidigare beställningar, och få bonusar på dina köp, bonusmaterial och mycket mer! Du hittar kontosidorna här > (har du beställt av oss tidigare kan du skapa ett konto med hjälp av den e-postadress du använde när du beställde.)