OM ORGANIC MAKERS

Hos oss hittar du ekologiska och hållbara råvaror och recept för att skapa dina egna hudvårdsprodukter, helt naturliga från professionella recept!

Vi vill att det ska vara enkelt och självklart att välja naturligt och ekologiskt. Förstår vi innehållet i de produkter vi använder dagligen, är det också lättare att göra medvetna val! Vi jobbar ständigt med att utveckla recept till vår receptblogg, att utvärdera råvaror och ingredienser, och med att skriva om ekologisk och naturlig hudvård i bloggen.

Vi är noga med att våra råvaror är rättvist handlade och inte har producerats på bekostnad av andra människor och samhällen. Ju fler vi blir som väljer ekologiskt och rättvist, desto bättre kommer vi och vår värld att må.

webbshopen hittar du det mesta du behöver för att alltid kunna skippa syntetisk hud- och hårvård. Och det tillkommer hela tiden nya råvaror och ingredienser! I receptbloggen delar vi med oss av recept, tips och inspiration.

VILKA ÄR VI?

Organic Makers startades av Josefin Kvist och Daniel Carlsson 2013. Med Organic Makers ville vi skapa det vi själva saknade; en butik med bara verifierat hållbara, naturliga och ekologiska råvaror och ingredienser, och en kunskapsbank för alla som, liksom vi, vill minska på användningen av onödiga kemikalier, och vara både nyttiga och kreativa på samma gång! Sedan dess har vi utvecklat webbutiken och receptbloggen med en önskan om att göra världen lite mer naturlig och ekologisk, och göra det enklare att förstå produkterna vi använder varje dag!

VÅRT HUDVÅRDSLABB

En stor motivation är pedagogisk: att dela med oss av våra kunskaper, att lära oss mer och förmedla den kunskapen, och att inspirera till att välja att skapa naturligt är det roligaste i vårt arbete!

I vårt hudvårdslabb arbetar vi med att ta fram recept till vår receptblogg, specifikt för att de ska funka för vanliga DIY-are och vara riktigt bra för huden!

Det är ett ständigt pågående arbete. Vi testar olika råvaror, konsistenser, metoder och hållbarhet. Vi utformar och testar våra recept för att de ska funka för just gör-det-själv, och det är en extra utmaning då många ingredienser är skapade för i första hand professionell tillverkning av ekologisk hudvård. Men din egentillverkade hudvård kan verkligen vara hur enkel, eller hur avancerad som helst!

KONTAKT

Vi gör vårt bästa på att svara på frågor och funderingar. Kontakta oss via kontaktformuläret i frågepopupen nere till höger, eller e-posta oss på:

kundservice@organicmakers.se

För frågor om en beställning du gjort i webbutiken, e-postar du till:

webborder@organicmakers.se

Upphämtning:
Har du valt att hämta din beställning hos oss på Grimsbygatan 24 i Malmö, kolla hämtningstider när du gör ditt fraktval i kassan. Så här hittar du till oss till fots eller cykel från Malmö centralstation >

RECEPTBLOGGEN – VÅR KREATIVA OAS

I receptbloggen får vi utlopp för vår kreativitet. Till recepten vi formulerar och testar tar vi inspirerande bilder, och kan brodera ut texten om naturlig och ekologisk hudvård, hur det funkar, vad du ska tänka på när du själv tillverkar och formulerar, och vad som är bra råvaror och ingredienser. Det tycker vi är kul och viktigt, och du får gärna vara med och kommentera och fråga i kommentarsfältet under varje recept!

Förstår vi innehållet i de produkter vi använder dagligen, är det också lättare att göra medvetna val!

Guider och fakta

I receptbloggen skriver vi initierat om ekologisk & naturlig hudvård och DIY utifrån våra egna kunskaper och erfarenheter.

Alla texter är våra egna, om du citerar eller refererar till dem, ange källa!

Läs mer om receptbloggen här.

Recept

Våra recept är utformade av oss och testade i vårt hudvårdslabb. De är formulerade speciellt för DIY, så att du själv ska kunna tillverka dem utan avancerad utrustning.

Våra recept är gratis att använda för eget bruk & i DIY-sammanhang, men recepten tillhör oss och får ej användas för kommersiella produkter.

Etik & hållbarhet

Våra bakgrunder är inom etik och hållbarhet, och det har vi tagit med oss till Organic Makers. Vi har utformat metoder för att säkerställa att råvaror och ingredienser uppfyller högt ställda etiska och miljömässiga krav. Därför är det en del råvaror och ingredienser som inte kommer att nå vårt sortiment, oavsett efterfrågan.

VILL DU VARA MED?

Kom igång!

Vill du komma igång med att göra din egen hudvård föreslår vi att du läser inlägget; Gör din egen hudvård – en guide för nybörjare och nyfikna. Där går vi så kortfattat men utförligt som möjligt igenom grunderna, det du behöver veta för att komma igång.

I webbutiken hittar du under varje produkt länkar till recepten som råvaran eller ingrediensen ingår i!

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER OCH PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Gör som över 18 000 andra intresserade av naturlig och ekologisk hudvård & DIY:
Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Fyll i din epostadress i prenumerationsrutan nederst på sidan!

SKAPA ETT KONTO NÄR DU HANDLAT HOS OSS.

När du gjort din första beställning får du en länk till att skapa ett kundkonto. Då kan du följa dina beställningar, se dina tidigare beställningar, och få bonusar på dina köp, bonusmaterial och mycket mer! Du hittar kontosidorna här > (har du beställt av oss tidigare kan du skapa ett konto med hjälp av den e-postadress du använde när du beställde.)