Sesamolja

Sesamolja

Ekologisk kallpressad och Fair Trade-certifierad sesamolja. En bra basolja i hudvård med en bra balans av mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror, vilket gör den till en bra och hållbar basolja till många olika sorters hudvårdsprodukter.

Sesamolja är exempelvis bra att använda i solprodukter och som kroppsolja efter solning. Det är en klassisk massageolja och har länge använts i ayurvedisk medicin. Oljan tränger in bra i huden. Passar alla hudtyper, men är särskilt bra till torr hud.

Kallpressad sesamolja i hudvård bidrar med den essentiella fettsyran Omega 6 (fleromättad linolsyra) som är regenererande och stärkande för överhuden, vilket förebygger torr hud. Oljan besyåräven av olika bioaktiva ämnen, som antioxidanter sesamol.

Sesamolja som matolja framställs av rostade sesamfrön, vilket innebär att många av oljans värdefulla ämnen för hudvård går förlorade. I hudvård ska därför alltid en en olja pressad av orostade sesamfrön användas.

Vår sesamolja handlas rättvist från Mali. Projektet ger inkomst för över 2500 familjer och har möjliggjort en utbyggd skolgång och sjukvård i området.

INCI

Sesamum indicum seed oil

Ursprung

Mali

Certifiering

Ecocert Ekologisk & Fair Trade

Invärtes

Kan användas i matlagning

Förpackning

60 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska

Förvaring

Mörkt & svalt

Förtvålningstal NaOH:

0.134

Förtvålningstal KOH:

0.188

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.