Granatäppleolja

Granatäppleolja

Ekologisk kallpressad granatäppleolja. En olja med speciellt verksamma fettsyror och ämnen som kan minska skador på huden och motverka fina linjer. Oljans antioxidanta och regenererande egenskaper är välkända. Helt enkelt ett måste i en ansiktsolja som ger huden ett bättre åldrande!

Granatäppleolja är en riktigt exklusiv och näringsrik olja för huden. Dess välgörande egenskaper är väldokumenterade med antioxidant, regenererande och antiinflammatorisk verkan för huden.

Utöver fettsyror innehåller granatäppleoljan även en rad olika flavonoider, fytosteroler och polyfenoler: Det är särskilt oljans innehåll av växtämnena antocyaniner och ellaginsyra som kan minska UV-strålars skador på huden och motverka fina linjer.

Granatäppleolja är bra för skadad och torr hud – och framförallt är den alltså en verkligt effektiv ingrediens i naturlig och ekologisk anti-agehudvård. Oljan är rik på den unika fettsyran punicinsyra med kraftiga antioxidanter. Granatäppleolja är en extremt torr olja. En del kan tycka att den känns för torr på huden ensam. Kombinera gärna med lite fetare oljor.

Kallpressad ekologisk olja som är något trögflytande med en gyllene färgton och en karaktäristiskt doft.

INCI

Punica granatum seed oil

Ursprung

Turkiet / Tyskland

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Förpackning

30 & 60 ml i glasflaska med skruvkork. 500 ml i PET-flaska

Förvaring

Mörkt & svalt

Förtvålningstal NaOH

0.135

Förtvålningstal KOH

0.190

Fettsyreprofil

Palmitinsyra (mättad) ca 3%
Stearinsyra (mättad) ca 2%
Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 4%
Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 4%
Punicinsyra (fleromättad konjugerad linolensyra) ca 85%

Bioaktiva ämnen

ca 2%: Fytosteroler (β-sitosterol), fytoöstrogen, och polyfenoler

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.