Kokosolja Virgin

Kokosolja Virgin

Kokosolja absorberas lätt av huden och har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Kokosoljan består till största delen av mättade fettsyror som hjälper till att behålla hudens fuktighet.

Virgin kokosolja produceras genom kallpressning av kokosnötens fruktkött. Ekologisk virgin kokosolja är alltså oraffinerad och har kvar sina antioxidanter som gör oljan populär för sin mångfald av goda egenskaper för hälsan, såväl i kroppsvård som i matlagning. Ekologisk kallpressad kokosolja har en härlig naturlig doft och smak.

Laurinsyra, kaprylsyra och kaprinsyra är fettsyror som skyddar huden med sina naturligt desinficerande och antimikrobiella egenskaper. Detta gör även kokosoljan till en bra ingrediens i naturlig deodorant och i rengöringsprodukter. Kokosolja är bra att använda som den är som make-upremover.

Eftersom kokosoljan i stort sett endast innehåller mättade fettsyror är det bra att  kombinera eller alternera kokosoljan med andra oljor för bästa hudvårdseffekt i längden. Oljorna hampfrö- och nyponolja innehåller t.ex de essentiella fettsyrorna Omega 3 och Omega 6, ett bra komplement till kokosolja.

Oljan används även till hårvård. Dess krämiga konsistens gör den också bra för att få en fastare konsistens i produkter. Vispar man kokosoljan blir den lätt och fluffig, perfekt för bodybutters!

INCI

Cocos nucifera oil

Ursprung

Filippinerna

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Förpackning

Glasburk

Invärtes

Ätbar med en god doft och smak av kokos för matlagning.

Förvaring

Torr och svalt, ej över normal rumstemperatur.

Förtvålningstal NaOH:

0.183

Förtvålningstal KOH:

0.257

Vaxer, fetter & smör

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.