Eterisk olja Svartpeppar

Eterisk olja Svartpeppar

Eterisk olja svartpeppar har en aromatisk och frisk doft med toner av varmt torrt trä. Oljan är bra som en värmande ingrediens i liniment, i exemplvis fotkrämer och salvor vid dålig blodcirkulation. Kan användas till alla hudtyper för välmående hud.

Svartpeppar passar bra tillsammans med de flesta eteriska oljor och används i doftblandningar för att ge karaktär och gifta samman basnoter med mellan- och toppnoter.

Svartpepparolja kan blandas med citrusoljor; bergamott, citron, grapefrukt och mandarin; gärna med blommiga dofter geranium, palmarosa och ylang ylang; med andra friska dofter som enbär, frankincense, ingefära, lavendel och pepparmynta; med andra kryddor och trä t.ex. koriander, kryddnejlika, atlasceder och sandelträ.

Oljan är energigivande och används i aromaterapi mot muskel- och ledbesvär, för att stärka immunförsvaret och som afrodisiakum.

100% ren ekologisk och Fair Trade-certifierad eterisk olja framställd genom ångdestillering av torkade svartpepparkorn. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Bas-Mellan.
Typ: Aromatisk varm
INCI

Piper nigrum fruit oil

Ursprung

Madagaskar

Certifiering

Ecocert ekologisk och Fair-Trade

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status)

Förpackning

Mörk UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.