Eterisk olja Bergamott (bergaptenfri)

Eterisk olja Bergamott (bergaptenfri)

Eterisk olja bergamott har en frisk citrusdoft med blommiga, söta och örtiga inslag som andra citrusfrukter saknar. Bergamott passar alla hudtyper med dess uppfriskande och renande egenskaper.

Ekologisk och bergaptenfri.

Bergamottolja har fylliga toppnoter, som är lätta att kombinera med andra eteriska oljor, vilket gör den till en av de mest använda dofterna i parfymer och mycket tacksam att arbeta med i komponering av doftblandningar. Bergamott är en ingrediens tillsammans med neroli i klassisk Eau de Cologne. Andra klassiska kombinationer är med t ex geraniumlavendel patchouli och ylang ylang.

I hudvård används eterisk olja bergamott särskilt till fet hud och mot acne tack vare antiseptisk verkan. Används även i hudvård mot psoriasis och pigmentfläckar.

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom kallpressning av bergamottfruktens skal. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Bergamottolja är normalt fotosensibiliserande. Vår ekologiska bergamottolja är så kallad bergaptenfri, vilket innebär att oljan är fri från de ämnen som vanligtvis kan orsaka hudreaktioner i solljus. Oljan är alltså säker att använda i hudvårdsprodukter.

Doftnot: Toppnot
Typ: Citrus
INCI

Citrus aurantium bergamia peel oil

Ursprung

Italien

Certifiering

Certifierad ekologisk av Ecocert

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.