Eterisk olja Kryddnejlika

Eterisk olja Kryddnejlika

Eterisk olja Kryddnejlika är starkt antiseptisk och används traditionellt exempelvis till behandling av acne och sårvård. I hudvård och aromaterapi är eterisk olja kryddnejlika bra i en massageolja för att lindra stela muskler.

Fair Trade certifierad. Läs mer ^

Vår drivkraft är att erbjuda hållbara och etiska alternativ. Vi vägrar att sälja råvaror som bidrar till en sämre värld och vidriga levnadsförhållanden, därför är de råvaror som bedöms kräva Fair Trade-märkning, Fair Trade hos oss. Det betyder att de är dyrare än jämförbara råvaror som inte är Fair Trade-märkta, men garanterat rättvisa. Vi hoppas att du som vi väljer att inte riskera att någon får lida för att vi ska få billigare produkter!

Kryddnejlikeolja har en mycket igenkännbar aromatisk, varm och kryddig doft. Det är en vanlig ingrediens för att ge kropp och fyllighet i parfymer. I sparsam dosering blandar den sig bl.a. bra med aromatiska och friska oljor som eukalyptus, ingefära, lavendel, pepparmyntarosmarin och åkermynta; med kryddor kanelmuskatellsalvia och svartpeppar; med citrusoljor som apelsin, grapefruktmandarin och petitgrain; samt med andra söta dofter såsom geraniumvanilj och ylang ylang.

Eterisk olja är Kryddnejlika är med sitt naturliga innehåll av ämnet eugenol en vanlig arom i tandkräm och kan tack vare sin lokalbedövande effekt användas vid tillfällig tandvärk. Oljan är även insektsavvisande och bra till naturlig myggolja.

100% ren ekologisk och Fair Trade-certifierad eterisk olja framställd genom ångdestillering av torkade blomknoppar av kryddnejlika. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Bas-Mellan
Typ: Aromatisk varm
INCI

Eugenia caryophyllus bud oil

Ursprung

Madagaskar

Certifiering

Ecocert ekologisk och Fair-Trade

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.