Eterisk olja Ingefära

Eterisk olja Ingefära

Eterisk olja ingefära är bra till massageoljor för att mjuka upp stela leder och muskler, öka blodcirkulationen och motverka kalla fötter och händer Används i hudvård för inflammationshämmande och antioxidant verkan.

Ingefäraolja har en varmt kryddig och samtidigt lite jordig doft med citrusfriska toppnoter. Ingefära är en mellannot till basnot och kan lätt ta överhanden, så små mängder räcker långt i doftblandningar. Passar bra med trä- och barroljor som atlasceder, sandelträ, tallbarr och vetiver; med citrusoljor, t. ex. apelsin, citron och grapefrukt; kryddoljorna kanel och koriander, friska dofter som frankincense och palmarosa.

I aromaterapi används eterisk olja ingefära för att stimulera sinnet och avhjälpa brist på inspiration.

100% ren ekologisk och Fair Trade-certifierad eterisk olja framställd genom ångdestillering av ingefärsrot. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Mellannot-Basnot
Dofttyp: Kryddig (frisk)

 

 

INCI

Zingiber officinale root oil

Ursprung

Madagaskar

Certifiering

Ecocert ekologisk och Fair Trade

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.