Eterisk olja Enbär

Eterisk olja Enbär

Eterisk olja enbär används traditionellt för att stimulera hudens blodcirkulation, som i massageoljor mot celluliter, muskelvärk och ledinflammation. Enbärsolja är även bra i hudvårdsprodukter för blandhy och för aknebenägen hy.

Enbärsoljan har en karakteristiskt söt, skogig doft som är fyllig och frisk. Enbär ger bra kropp till en doftblandning, med en aromatiskt träig underton. Enbärsolja är fin att kombinera med eterisk olja bergamott, andra trädofter såsom atlasceder, sandelträtallbarr och vetiver; söta dofter som muskatellsalvia; hartser som frankicense och myrra; och blommiga dofter som geranium.

I aromaterapi används eterisk olja enbär för detox; för dess renande och energigivande egenskaper vid trötthet och stress. Enbärsolja används för att rensa luften och luftvägarna och skapa förutsättning för lugn och harmoni.

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom ångdestillering av enebuskens bär. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Mellannot
Typ: Trä

INCI

Juniperis communis fruit oil

Ursprung

Bosnien-Herzegovina

Certifiering

Certifierad ekologisk av Soil Association

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status)

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.