Eterisk olja Palmarosa

Eterisk olja Palmarosa

Eterisk olja palmarosa har en blommig doft, men är en svalare, friskare och mindre söt än typiska blomdofter. Passar alla hudtyper, men är speciellt bra för blandhy och problemhy eftersom palmarosa kan balansera och reglera hudens talgproduktion.

Fair Trade certifierad. Läs mer ^

Vår drivkraft är att erbjuda hållbara och etiska alternativ. Vi vägrar att sälja råvaror som bidrar till en sämre värld och vidriga levnadsförhållanden, därför är de råvaror som bedöms kräva Fair Trade-märkning, Fair Trade hos oss. Det betyder att de är dyrare än jämförbara råvaror som inte är Fair Trade-märkta, men garanterat rättvisa. Vi hoppas att du som vi väljer att inte riskera att någon får lida för att vi ska få billigare produkter!

Palmarosaolja passar bra bra med andra blommiga mellannoter som geranium och ylang ylang och med citrusoljor t. ex. bergamott, citroneukalyptusgrapefrukt och mandarin; med fylliga dofter som atlasceder, frankincensekanel och sandelträ.

I hudvårdsprodukter bidrar eterisk olja palmarosa genom att verka antibakteriellt, regenererande, sammandragande och uppfriskande. Är även bra till deodoranter och insektsavvisande oljor.

Palmarosaolja används i aromaterapi för att stärka sinnet och motverka nervositet och ängslighet.

Palmarosagräset är ursprungligen en indisk växt och kallas även indiskt geranium. Namnet beror på att det främsta doftämnet i palmarosaolja är geraniol, vilket är ämnet som ger rosor sin typiska doft.

100% ren ekologisk  och Fair Trade-certifierad eterisk olja framställd genom ångdestillering av palmarosagräs. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Mellannot
Typ: Blommig (kall)
INCI

Cymbopogon martinii oil

Ursprung

Madagaskar

Certifiering

Ecocert ekologisk och Fair Trade

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förpackning

UV-skyddande glasflaska

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.