Eterisk olja Frankincense

Eterisk olja Frankincense

Ekologisk Frankincense är antiinflammatorisk, milt antiseptisk och sammandragande. I hudvård passar den alla hudtyper; torr och känslig hy lindras och fet hy balanseras. Även verksam mot pigmentfläckar. Oljan anses motverka rynkor och är därför vanlig i anti-age produkter.

Eterisk olja frankincense av sorten carterii har en utsökt och komplex doft, som gör den till en mycket användbar basnot. Doften har varma, kryddiga och balsamiska undertoner med en frisk och citrusliknande toppnot. Oljan är en bra fixatör att använda i kryddiga, exotiska och blommiga parfymer; den kan blandas med mellannoter utan att ta överhanden. Passar bra tillsammans med de flesta trä-, krydd-, blom- och citrusdofter.

Frankincense är en av de äldsta eteriska oljorna som fortfarande används. Historiskt sett har oljan varit det mest betydelsefulla doftämnet i olika kulturer. Den har använts för sina helande egenskaper sedan Egyptens storhetstid. Frankincense framställs av trädet Boswellia, som beroende på underart och växtplats varierar i doft och kvalitet.

Ekologisk eterisk Frankincenseolja av sorten carterii. Framställd genom ångdestillering av trädets harts. Oljan har även kallats för olibanum och rökelseolja.

Många studier har gjorts av frankinsenceoljans helande egenskaper. Våra eteriska oljor är 100% rena ekologiska oljor med full terapeutisk effekt.

Doftnot: Basnot
Typ: Balsamisk (harts)
INCI

Boswellia carterii gum oil

Ursprung

Somalia

Certifiering

Ecocert ekologisk

Förpackning

UV-skyddande glasflaska

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.