Eterisk olja Patchouli

Eterisk olja Patchouli

Eterisk olja patchouli är en klassisk och viktig parfymdoft; stark, lite söt, kryddig och träaktig med en örtig topp och jordig basnot med inslag av mossa och kamfer. I hudvård används patchouli för dess inflammationshämmande, sammandragande, och allmänt lindrande verkan.

Fair Trade certifierad. Läs mer ^

Vår drivkraft är att erbjuda hållbara och etiska alternativ. Vi vägrar att sälja råvaror som bidrar till en sämre värld och vidriga levnadsförhållanden, därför är de råvaror som bedöms kräva Fair Trade-märkning, Fair Trade hos oss. Det betyder att de är dyrare än jämförbara råvaror som inte är Fair Trade-märkta, men garanterat rättvisa. Vi hoppas att du som vi väljer att inte riskera att någon får lida för att vi ska få billigare produkter!

Patchouliolja är en basnot med en varaktig doft. Patchouli passar bra med varma kryddofter såsom ingefärakanel och kryddnejlika; med söta geranium, lavendelmuskatellsalvia och ylang ylang; med trädofter atlasceder, douglasgrantallbarr och sandelträ; med alla citrusoljor och med andra basnoter frankincensemyrra och vetiver. Patchoulioljan är bra som fixatör i parfymer och som doftsättning av tvål.

Innehåller inte några allergener och är bra till irriterad och känslig hud. Mycket bra för tilltäppta porer och aknebenägen hud, samt i hårvård.

Patchouli anses av vissa vara ett starkt afrodisakum och har terapeutiskt allmänt upplyftande och sinnlig inverkan.

Fair Trade

Vår drivkraft är att erbjuda hållbara och etiska alternativ. Vi vägrar att sälja råvaror som bidrar till en sämre värld och vidriga levnadsförhållanden, därför är de råvaror som bedöms kräva Fair Trade-märkning, Fair Trade hos oss. Det betyder att de är dyrare än jämförbara råvaror som inte är Fair Trade-märkta, men garanterat rättvisa. Vi hoppas att du som vi väljer att inte riskera att någon får lida för att vi ska få billigare produkter!

100% ren ekologisk och Fair Trade-certifierad eterisk olja framställd genom ångdestillering av torkade blad. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Basnot
Typ: Mossa
INCI

Pogostemon cablin oil

Ursprung

Burundi

Certifiering

Ecocert Fair Trade.

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.