Eterisk olja Myrra

Eterisk olja Myrra

Ekologisk eterisk olja Myrra för hudvård, doft och aromaterapi. Myrraolja har en varmt frisk, kådig, jordig och kryddig doft med en torr avslutning av trä. Tack vare myrrans goda terapeutiska egenskaper är det en bra ingrediens i hudvårdsprodukter för torr hud och för aknehud.

 

Till naturliga parfymer och doftblandningar är myrraolja en bra fixatör. Den kan blandas med lättare dofter utan att ta överhanden. Används gärna i synergi tillsammans med andra hartser som frankincense. Myrra passar även fint med sötare dofter som patchouli, kryddnejlikageranium och friska som enbär, mandarin, och tallbarr.

Utöver att vara en våra äldst kända råvaror för parfymering har myrra även använts i traditionell medicin. Myrraolja är antiseptisk och en välkänd fungicid, anses ha sårläkande, inflammationshämmande, sammandragande och dämpande verkan.

Myrraolja har stärkande och vårdande för naglar och nagelband. Använd droppvis eller blanda med exempelvis baobaboljamarulaolja eller sesamolja till en egen nagelolja

Kan användas tillsammans med eterisk olja Tea Tree för behandling av tex fot- och nagelsvamp.

Myrraolja framställs ut harts (kåda) och kan vara ganska trögflytande, ta då bort droppinsatsen för enklare dosering ur flaskan. Framställd genom superkritisk extraktion (CO2) av ekologisk myrra.

Doftnot: Basnot
Typ: Balsamisk (harts)
INCI

Commiphora Myrrha Resin Extract

Ursprung

Somalia

Certifiering

Certifierad ekologisk av Ecocert

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.