Eterisk olja Lavendel

Eterisk olja Lavendel

Eterisk olja lavendel är en riktigt bra allroundolja för parfymer och hudvård. Oljan tillskrivs traditionellt många terapeutiska egenskaper: inflammationshämmande, antiseptisk, antibakteriell, balanserande och regenererande. Ekologisk lavendelolja är särskilt bra till fet hud, mot acne, solsveda ock eksem – men den passar alla hudtyper.

Doften som är aromatiskt söt, blommig och lite örtig är lätt att känna igen. Lavendelolja doftsätter hud- och hårvårdsprodukter på egen hand, eller i kombination med friska dofter av citrus och trä: apelsin, bergamott, citrongrapefrukt och neroli; atlasceder, douglasgran, enbärtallbarr och tea tree. Är bra med basnoterna frankincense, patchoulisandelträ och vetiver.

I aromaterapi används lavendelolja för avslappning och rogivande av kropp och sinne.

Lavendelolja är utmärkt att använda i massage- och kroppsoljor på kvällen för att underlätta insomning. Lavendel är även insektsavvisande och kan användas till myggolja, gärna tillsammans med citroneukalyptus och geranium

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom ångdestillering av lavendelblommor. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Toppnot-Mellannot.
Typ: Aromatisk söt
INCI

Lavandula angustifolia oil

Ursprung

Frankrike

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Certifiering

Certifierad ekologisk av Organic Farmers & Growers

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.