Eterisk olja Apelsin

Eterisk olja Apelsin

Apelsinolja har en karaktäristiskt söt, fyllig och frisk doft av apelsinskal. I hudvård har eterisk olja apelsin antiseptiska och lugnande egenskaper, vilket gör den särskilt bra till både känslig hud och till fet hud som behöver balans.

Eterisk olja apelsin passar bra att blanda med andra citrusdofter: bergamottmandarin och neroli, aromatiska som rosmarin och lavendel och kryddofter som t.ex kryddnejlika och svartpeppar. Apelsindoften är flyktig och blandas gärna med någon basnot som sandelträfrankincense eller myrra.

I aromaterapi används eterisk olja apelsin i massageoljor och rumsdoft för sina stressminskande och upplyftande egenskaper. Apelsinoljan används även mot förkylning, förstoppning, gasbildning och för att stimulera matsmältning.

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom kallpressning av apelsinskal. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Toppnot
Typ: Citrus
INCI

Citrus sinensis peel oil expressed

Ursprung

Mexiko

Certifiering

Certifierad ekologisk av Ecocert

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur