Eterisk olja Kanel

Eterisk olja Kanel

Eterisk olja indonesisk kanel, även kallad Kassiaolja eller javakanel (cinnamon burmanii). Kanelolja har en välkänd antiseptisk och svampdödande verkan och används ofta i tandvårdsprodukter.

Eterisk olja kanel kassia ger fyllighet och varma kryddnoter till doftblandningar. Den öppnar med en kryddig, lite sträv toppnot och slutar med en torrare, träaktig söt underton som dröjer kvar. Passar bra med citrusdofter; t.ex. apelsin och mandarin; andra kryddor som kryddnejlika och koriander; balsamiska och jordiga dofter: frankincense, myrrabenzoin och patchouli.

Framställd genom superkritisk extraktion (CO2) av ekologisk kanelstång kassia. Tack vare den milda extraktionen av kanelbarken har den här kaneloljan en rund, fyllig och mindre skarp doft än en ångdestillerad eterisk olja.

Ska användas med försiktighet i hudvårdsprodukter och massageoljor med en dosering om högst ca 0,1% (3-4 droppar per 100 ml.)

Doftnot: Basnot
Typ: Kryddig varm
INCI

Cinnamomum cassia bark extract

Ursprung

Indonesien

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.