Makersemulgering

Makersemulgering

Emulgeringsmedel framställt av vegetabiliska och naturliga råvaror. Används för att tillverka o/w-emulsioner som cremer och lotioner. Cremer gjorda med Makersemulgering får en lätt känsla som inte känns fet på huden. Palmoljefri.

Makersemulgering används för att göra så kallat o/w (olja-i-vatten)-emulsioner med en lätt känsla, vilket är den vanligaste typen av emulsion för hudvård. Typiska o/w-emulsioner är exempelvis ansiktscremer, serum och body lotions.

Organic Makers Makersemulgering har form av pellets och är mycket enkelt att använda. Smältpunkt ca 75 grader. Makersemulgering doseras med 3-5% av den totala mängden produkt och tillsätts i fettfasen.

Doseringen av emulgeringsmedlet beror på hur mycket fett (vegetabilisk olja, smör och vax) som används och hur fast produkten ska vara. Ju högre dosering, desto fastare blir emulsionen – och ju mer fett, desto högre dosering av emulgeringsmedel kan behövas för en stabil emulsion.

Makersemulgering har i sig även goda fuktighetsbevarande egenskaper och ger särkilt bra långvarig synergi med fuktgivande ingredienser som glycerin, natriumlaktat och sodium PCA.

Makersemulgering är en kombination av fettalkoholer (inte att förväxla med alkoholer, fettalkoholer är en helt annan grupp av ämnen) från raps, samt glykosider utvunna av GMO-fri vete och maniok. Innehåller inte palmolja och är PEG-fri. Emulgeringsmedlet är en Natrue och Cosmos-certifierad råvara för naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter.

INCI

Arachidyl alcohol, Behenyl alcohol, Arachidyl glucoside

Förpackning

Påse

Certifiering

Certifierad COSMOS naturlig ingrediens

Förvaring

Torrt och i väl försluten påse

Emulgering och konservering

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.