Glycerin

Glycerin

Vegetabilisk glycerin (glycerol) framställd av ekologisk, GMO-fri majsolja. Glycerin är en av hudens egna så kallade fuktighetsfaktorer (NMF), som effektivt binder fukt till huden. Vattenlösligt.

Glycerin är en vanlig fuktighetsbevarande ingrediens i hudvårdsprodukter. Används även i hårvård. Vattenlöslig ingrediens som används i ansiktsvatten eller i vattenfasen av emulgerade produkter som cremer och lotioner.

Glycerin doseras med upp till max ca 10% i hudvårdsprodukter (ca 3-5% brukar vara en lagom dos i tex ansiktskrämer). Glycerin ska inte användas oblandad på huden, då det kan ge motsatt, uttorkande effekt.

Glycerin, även kallat glycerol finns naturligt som estrar i vegetabiliska oljor och fett. Oljor är triglycerider, vilket betyder att de har tre fettmolekyler bundet till en glycerolmolekyl. När man förtvålar oljorna (hydrolys) frigörs glycerin som sedan destilleras*. Glycerin är trögflytande, lukt- och färglöst, lösligt i vatten och alkohol, men är ej fettlösligt.

INCI

Glycerin

Förpackning

60 ml, 150 ml och 250 ml i brun glasflaska. 500 ml i brun PET-flaska.

Invärtes

Kan användas i matlagning

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.