Sodium PCA

Sodium PCA

Sodium PCA är en vattenlöslig naturlig fuktighetsfaktor (NFF) och är mycket effektiv som fuktighetsbevarande ingrediens i hud- och hårvårdsprodukter.

Sodium PCA är saltformen av pyroglutaminsyra (Pyrrolidone Carbolic Acid: PCA), som är en överhudens huvudsakliga egna så kallade fuktighetsfaktorer: ett ämne som binder fukt till huden.

I torr, känslig och mogen hud finns det mindre av PCA, vilket gör Sodium PCA till en utmärkt aktiv ingrediens i många olika hudvårdsprodukter. Sodium PCA fungerar genom att ämnet drar till sig fukt/vatten och samtidigt binder fukten i hudcellerna. Därmed stärks överhudens barriärskikt, vilket skyddar från inflammationer, irritation och torrhet.

I hårvård hjälper Sodium PCA till att skydda färgat hår, reducera statisk elektricitet och göra håret mer lättkammat.

Så här använder du Sodium PCA:

Doseras med 0,5-2% i krämer, serum, lotion, ansiktsvatten (produkter som stannar på huden) och hårmasker. I produkter som sköljs av, som tvål, rengöring och schampo kan doseringen ökas något; 0.5-5%

Kan användas som ensam aktiv fuktighetsbindare eller tillsammans med exempelvis glycerin. Påverkar inte konsistensen och ger inte produkter en klibbig känsla som glycerin gör i högre doseringar.

I emulsioner tillsätts Sodium PCA på slutet, vid en temperatur under 40℃.

INCI

Sodium PCA, Aqua

Certifiering

COSMOS Naturlig råvara

Förpackning

30 & 100 ml i glasflaska med skruvkork. 500 ml i PET.

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.