Generic filters

Tarakärnmjöl

Naturligt stabiliserings- och förtjockningsmedel som används till emulsioner som cremer och lotioner, och för att göra gel.

128,00 kr
Storlek
  • Skickas oftast inom 1–2 arbetsdagar med PostNord, till ombud eller hem
  • Fri frakt till ombud från 500 kr
  • 14 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt. Betala med kort, Swish, faktura eller delbetalning

Tarakärnmjöl används som ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel för hudvårdsprodukter; framförallt för att ge en tjockare och en mer fyllig konsistens i emulsioner som cremer och lotioner.

I emulsioner kan Tarakärnmjöl användas både i kall vattenfas eller i upphettad fettfas.

Kan även användas för att göra gel. Tarakärnmjölet löser sig lätt även i kallt vatten efter lite omrörning. Observera att tarakärnmjöl inte ger ett helt klart gel. För klara gel används xanthangummi och/eller hyaluronsyra högmolekylär som gelbildare.

Mjölet framställs av taraväxtens fruktkärnor. En Natrue och Cosmos-certifierad råvara för tillverkning av naturlig och ekologisk hudvård.

INCI

Caesalpinia spinosa gum

Certifiering

Godkänd för användning i produkter certifierade enligt COSMOS-standarden

Förpackning

Påse

Förvaring

Torrt och i väl försluten påse

Mer information

Dosering

I Emulsioner: 0.4-2%, vanlig dosering 0.6%.

Till gel: 1-2% beroende på önskad tjocklek.

Dokument:

Säkerhetsdatablad

Används till:

Funktion:

Löslighet:

Du kanske också gillar …