Deodorant deostift i nedbrytbar papphylsa zero waste naturlig & ekologisk

Naturlig deodorant- utan aluminiumsalter i nedbrytbar papphylsa!

Naturlig Deo som Effektivt PUSH-UP deostift

Vi är otroligt stolta över vår nya deodorant – ett helt naturligt, 100% nedbrytbart deostift i papphylsa. Utan aluminiumsalter, bikarbonat, alkohol & konserveringsmedel.

Vår nya deo är ett resultat av flera års noggrant formulerande och testande. Resultatet är en mycket effektiv naturlig deodorant i form av ett matt, fast push-up stift i nedbrytbar papphylsa! Deodoranten är fri från aluminiumsalter & bikarbonat – och är effektiv och långtidsverkande. Formulan innehåller inget vatten och är därmed även fri från konserveringsmedel.

Kommer i FSC papphylsa helt utan plast eller annan beläggning. Pappen är hårdvalsad för att tåla fukt och fett, och håller sig riktigt bra under hela användningstiden. Den är lätt att trycka upp och har en bred påstrykningsyta som gör den lätt att påföra. Varje papphylsa innehåller 60 g deodorantstift – och det är deodorant som räcker länge!

Deodoranten finns i två varianter: en doftfri/naturell, och en doftsatt med en kombination av lavendel / ceder / bergamott ekologiska eteriska oljor. En behaglig doft som passar många.

Vad innehåller deodoranten?

Många naturliga deodoranter innehåller bikarbonat som deodoriserande ämne. Det är inget fel med det, men tyvärr är det en del som är överkänsliga mot bikarbontates höga pH-värde, och för en del är inte bikarbonatet tillräckligt effektivt mot svett. I stället för bikarbonat använder vi oss av magnesiumhydroxid, en naturlig, minst lika effektiv men betydligt mildare deodoriserare. Magnesiumhydroxid är svårlösligt i vatten och löses därför inte upp av svett på samma sätt, vilket också gör den mer långtidsverkande.

Förutom magnesiumhydroxid använder vi oss av ytterligare naturliga deodoriserare. Sammantaget verkar de synergistiskt, inte bara genom att motverka och neutralisera de bakterier som orsakar svettlukt, utan även att absorbera och neutralisera den lukt som eventuellt uppstår. Den matta formulan absorberar fukt och håller dig torr utan att täppa till. Du hittar fullständig ingrediensgenomgång längre ner!

  • Naturlig deodorant doftfri By Organic Makers
    Deodorant Naturell
    Product on sale
    Original price was: 179,00 kr.Current price is: 143,20 kr.

En ren hantverksprodukt – vi tillverkar deodoranten för hand, av de allra bästa råvarorna, i vår hudvårdsverkstad i Malmö!

Ingredienser:

Magnesiumhydroxid:

Ett milt men effektivt alternativ till bikarbonat i naturlig deodorant. Motverkar illaluktande bakterier utan att irritera.

Ekologisk kokosolja:

Kokosolja ger mjukhet och konsistens till stiftet och bidrar med kokosoljans bakteriehämmande egenskaper.

Ekologisk majsstärkelse:

Ger matthet, absorberar fukt och ger en len känsla.

Capric/caprylic Triglyceride:

Fettsyror från kokosolja ger en torr känsla samt glid vid påföring.

Risklivax:

Vegetabiliskt (veganskt) vax som ger fasthet och matthet åt stiftet.

Zinkricinoleat:

Zinksaltet av fettsyran ricinsyra. Effektivt för att neutralisera dålig lukt.

Natriumkaproyl / Lauroyl-laktylat:

En blandning av natriumsalt av mjölksyraestrar från fettsyrorna kapron- och laurinsyra. Verkar specifikt mot de mikroorganismer som orsakar dålig lukt.

Trietylcitrat:

En aktiv deodoriserare i form av citronsyraester. Effektiv & mycket mild mot huden. Naturlig, ej syntetisk variant (COSMOS).

Salviaextrakt:

Har en väldokumenterad antibakteriell effekt och bidrar till deons effektivitet.

Bergamott / Ceder / Lavendel ekologiska eteriska oljor:

Ger en mild behaglig doft och verkar bakteriehämmande. Ingår ej i doftfri/naturell variant.

Naturlig E-vitamin:

Antioxidant som skyddar både huden och stiftet.

Samtliga ingredienser är framställda i naturliga processer godkända att använda i ekologiskt certifierade produkter. Vegansk.

INCI:

Magnesium Hydroxide°, Cocos Nucifera Oil*, Zea Mays Starch*, Caprylic/Capric Triglyceride°, Oryza Sativa Cera°, Zinc Ricinoleate°, Sodium Caproyl/ Lauroyl Lactylate°, Triethyl Citrate°, Citrus Bergamia Peel Oil*, Cedrus Atlantica Bark Oil*, Lavandula Angustifolia Herb Oil*, Salvia Triloba Leaf Extract*, Tocopherol°, Citral´, Limonene´, Linalool´.
°Naturlig *Ekologiskt certifierad ´Beståndsdel i eterisk olja. Ingår ej i naturell variant.

By ORganic Makers

By Organic Makers är vår egen serie av färdiga hud- och hårvårdsprodukter. Vårt mål är att göra naturliga och ekologiska produkter med allra bästa funktion och hållbarhet för miljön. Vi strävar efter “minimal waste” – produkter som ger så lite avfall som möjligt. Produkterna tillverkar vi för hand i vår hudvårdsverkstad.

Recept på DIY naturlig deo

Naturlig deodorant i papphylsa finns inte som DIY-recept. Anledningen är att vi med vår färdiga Deo velat skapa en deo som är så bra som möjligt för slutanvändaren, inte anpassad för att enkelt tillverka själv. Vill du göra egen deodorant har vi ett utmärkt recept i receptbloggen på krämig DIY-deodorant med bikarbonat. Är du känslig mot bikarbonat finns det också anvisningar i receptet hur du byter ut bikarbonatet mot magesiumhydroxid!