Caprylic/Capric Triglycerides

Caprylic/Capric Triglycerides

Caprylic/Capric Triglycerides har många användbara egenskaper i hudvård. Caprylic/capric triglycerid fungerar som en aktiv mjukgörare som behåller fukten i huden och skyddar mot yttre påverkan utan att vara komodogen. Den gör hudvårdsprodukter mer spridbara, ger bra glid och en matt, torr och absorberad känsla. Främjar dispersion av pigment i färgade produkter och kosmetika.

Caprylic/Capric triglycerides (CCT eller MCT: Medium Chain Triglyceride är en helt naturlig oljeöslig ingrediens, som ofta används i hudvård som en utmärkt mjukgörare, fuktighetsbevarare, konsistensgivare och bärare för andra ingredienser. Den ger bra spridbarhet, en silkeslen känsla och har mycket bra hållbarhet.

Kan doseras från några få procent upp till strax under 100% som bärare för t.ex. eteriska oljor. Då CCT går mycket snabbt och bra in i huden och lämnar en len känsla är den perfekt bas i ansiktsoljor och kroppsoljor. Fettlösliga aktiva ingredienser löses lätt i CCT, vilket gör den till en bra bärare i lyxigare oljor och serum. Caprylic/Capric Triglyceride är inte oxidativ, vilket ger oljeprodukter med Caprylic/Capric Triglyceride mycket bra hållbarhet. 

Caprylic/Capric triglycerid (CCT eller MCT: Medium Chain Triglycerides) är en ester av fettsyrorna kaprylsyra och kaprinsyra: mediumkedjade fettsyror utvunna ur kokosolja. Caprylic/capric triglycerider är en specifik fraktion, som ibland felaktigt kallas fraktionerad kokosnötolja, Caprylic/Capric Triglyceride är färglös, luktfri, smaklös och stabil.

Godkänd för användning i alla typer av hudvård och kosmetika, och är även godkänd att använda i ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter och i mat.

Kallas även för MCT-olja (Medium Chain Triglycerides) och kan tas som kosttillskott.

INCI

Caprylic/Capric triglycerides

Certifiering

Certifierad COSMOS naturlig råvara.

Förpackning

60 & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska

Invärtes

Kan användas i matlagning/kosttillskott

Förtvålningstal NaOH

0.239

Förtvålningstal KOH

0.335

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.