Majsstärkelse

Majsstärkelse

Ekologisk majsstärkelse för användning i kosmetiska produkter.

Majsstärkelse är en naturlig ingrediens som har många användningsområden i egentillverkad hudvård. Den här majsstärkelsen är lättlöslig och särskilt framtagen för användning i hudvård.

Stärkelse absorberar både vatten och fett och ger en matt känsla på huden. Förmågan att absorbera fukt gör stärkelse till en nödvändig ingrediens i naturlig deodorant. Utmärkt till torrschampoo. I feta produkter som salvor och body butter kan majsstärkelse tillsättas för att ge en mattare och mindre fet känsla på huden. Används även i makeup.

I emulsion (krämer och lotioner) rekommenderar vi att stärkelsen tillsätts på slutet (vid ca 40°C när emulsionen är färdig) för att få en matt, silkeslen känsla. Om den tillsätts i vattenfasen så fungerar den som förtjocknings- och stabiliseringsmedel, då stärkelsen sväller med värme.

INCI

Zea Mays Starch

Ursprung

Österrike

Förpackning

Påse

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.