Eterisk olja Tea Tree

Eterisk olja Tea Tree

Eterisk olja tea tree är mycket verksam för att motverka inflammation, bakterier och svamp. I Sverige är Tea Tree-olja ett registrerat naturläkemedel för behandling av acne, mot insektsbett och klåda vid fotsvamp.

I hudvård är oljan bra till fet hud och till behandling av ungdomsakne. Ekologisk Tea-Tree olja kan även användas i hår- och skalpvård mot mjäll och till munvård vid tandköttsinflammation, till lindring av insektsbett för att bara nämna några användningsområden! Tack vare dess påvisat antibakteriella egenskaper är den utmärkt att använda till naturliga deodoranter.

Tea Tree-olja är en toppnot med kamferaktiga och lite skarpa doftnoter. Den kan blandas t.ex, med citron, citroneukalyptus, enbär, geranium, kanelkryddnejlika  lavendel, muskatellsalvia, myrrarosmarin och tallbarr.

Det buskliknande teträdet och Tea Tree-olja har ingenting med teplantan att göra. Trädet, som är inhemskt i Australien, fick sitt engelska namn av att nybyggare använde bladen att göra te av. Traditionellt hade trädet dock använts som läkeväxt.

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom ångdestillering av teträdets blad. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Toppnot
INCI

Malaleuca alternifolia leaf oil

Ursprung

Sydafrika

Certifiering

Ecocert ekologisk

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.