Eterisk olja Neroli

Eterisk olja Neroli

Eterisk olja neroli är underbar att använda i hudvård. Den passar och hjälper till att balansera alla hudtyper, även känslig hud. Med sina regenererande och stimulerande egenskaper som ökar hudens spänst är den särskilt bra för mogen hud och i anti-ageprodukter.

Neroliolja har en friskt blommig och söt, med en komplex kryddig underton. I parfymer och doftblandningar passar den exklusiva nerolin bra med citrusdofter, särskilt bergamott, samt friska och örtiga dofter så som koriander, lavendelmuskatellsalvia och rosmarin, samt söta som benzoin och geranium. En för stor del starka och intensiva basnoter kan lätt ta överhanden och dölja nerolins lätta och delikata doft; blanda försiktigt med basnoter som frankincense, myrrasandelträ och patchouli.

I aromaterapi används eterisk olja neroli för dess lugnande effekt mot ängslan och oroskänslor.

Neroliolja framställs av pomeransträdets blommor. Neroli är en mycket exklusiv eterisk olja som för högsta kvalitet och full terapeutisk effekt kräver mycket arbete i tillverkningen. Blommorna plockas en varm solig dag när de är på väg att öppna sig och måste sedan omgående destilleras.

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom ångdestillering av pomeransträdets blommor. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Mellan
Dofttyp: Blommigt (sensuell)
INCI

Citrus aurantium amara flower oil

Ursprung

Marocko

Certifiering

Ecocert ekologisk

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.