Hyaluronsyra högmolekylär

Hyaluronsyra högmolekylär

Naturlig och vegansk hyaluronsyra i pulverform med hög molekylstorlek (hmw). Används som effektiv fuktgivare i hudvårdsprodukter för torr hud och till anti-age. Maxdosering om ca 1% i vätska skapar en tjock gel. Lagom dosering är därför ca 0,5-0,8%.

Hyaluronsyra (HA) är en naturlig fuktighetsfaktor (NMF) som förekommer naturligt i huden och har en viktig funktion för en hälsosam och välmående hud. HA bidrar till återfuktning, läkning, ger elasticitet och stimulerar nybildandet av hudceller.

Hyaluronsyra är en mycket populär aktiv ingrediens i hudvårdsprodukter, och har lite olika egenskaper beroende på sin molekylvikt. En fuktgel med hyaluronsyra ger en riktigt skön boost för torr hud och verkar mot rynkor.

Hyaluronsyra är trots sitt namn inte en syra, utan en polysackarid med en unik förmåga att binda fukt. Hyaluronsyra med hög molekylvikt bildar en klar gel när det blandas med vatten. Ger en stärkande och fuktighetsbevarande effekt till överhuden men kan inte tränga igenom till underliggande hudlager. För en regenererande verkan för anti-age används därför hyaluronsyra med låg molekylvikt; Hyaluronsyra Lågmolekylär. För bästa effekt kombineras de båda molekylvikterna för ett komplett hyaluron-gel.

Så använder du Hyaluronsyra med hög molekylvikt:

Hyaluronsyra är en vattenlöslig ingrediens i form av pulver. Lös pulvret i vattnet eller vätska under omrörning. Om pulvret klumpar sig (vilket det lätt gör), täck över behållaren och låt lösningen stå någon timme (rör om då och då) så löser klumparna upp sig själva. Ca 0,8 % hyaluronsyra i vatten skapar en klar och följsam, lagom tjock gel. Gelen måste konserveras om den ska hålla mer än ca 1 vecka.

INCI

Sodium hyaluronate

Certifiering

Certifierad naturlig ingrediens COSMOS/Ecocert

Förpackning

5 & 25 g i påse

Förvaring

Torrt och i väl försluten förpackning.

Aktiva ämnen och extrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.