Makerskonservering

Makerskonservering

Naturligt konserverande tillsats. Makerskonservering används som konserverande ämne i alla egentillverkade hudvårdsprodukter som innehåller vatten.

Makerskonservering är en modern så kallad multifunktionell råvara till naturlig och syntetfri hudvård.

Utan att vara ett faktiskt konserveringsmedel, består Makerskonservering av naturliga konserverande ämnen utvunna ur ekologisk majs och fänkål. Dessa ämnen är saltformerna av de organiska syrorna levulinsyra och anissyra löst i vatten och ekologiskt palmoljefritt glycerin. Levulinsyra är ett ämne som även bin producerar för att skydda sin vax- och honungskakor från bakteriella angrepp.

Doseras med 3-4%. Makerskonservering kräver ett surt pH-värde på 4.5 – 5.5 för att fungera. Därför behöver oftast mjölksyra tillsättas för att sänka pH-värdet och pH-stickor användas för att kontrollera pH-värdet för en hudvårdsprodukt.

Makerskonservering är en Natrue och COSMOS-certifierad tillsats för naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter. Makerskonservering innehåller även ekologisk palmoljefritt glycerin som har hudvårdande egenskaper.

INCI

Glycerin*, Aqua, Sodium levulinate, Sodium anisate *Ekologiskt

Förpackning

Brun glasflaska

Certifiering

Certifierad naturlig ingrediens COSMOS/Ecocert

Förvaring

Mörkt, temperatur mellan 15-25 grader

Emulgering och konservering

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.