Pentylenglykol, naturlig

Pentylenglykol, naturlig

Naturlig pentylenglykol är en 100% naturlig multifunktionell ingrediens i hudvård som verkar både fuktighetsbevarande och anti-mikrobiskt (konserverande).

Ger även en bra känsla och glid i krämer och lotioner och underlättar emulgering.

Naturlig pentylenglykol (pentylene glycol) som framställs av GMO-fri majs och sockerrör. Naturlig Pentylenglykol ökar hudens förmåga att ta till sig och behålla fukt, och ger en skön känsla på huden.

Den har dessutom konserverande verkan och kan användas som ensam konservering och fuktgivare i enkla produkter som ansiktsvatten och gel (dosering 4-5%), och som stödkonservering och fuktgivare tillsammans med Makerskonservering i cremer och lotioner (dosering 2-3%). Pentylenglykolens konserverande verkan är pH-oberoende och kan därför användas i produkter med både lågt, medel och högt pH-värde.

Pentylenglykol har traditionellt varit en syntetisk hudvårdsingrediens, framställd av petrokemisk råvara. Sedan denna naturligt framställda glykol lanserades har den blivit populär i ekologiska hudvårdsprodukter. Naturlig pentylenglykol är naturlig, PEG-fri och godkänd i naturliga och ekologiskt certifierade produkter enligt COSMOS (ECOCERT m.fl.).

Naturlig Pentylenglykol har samma INCI (namn i innehållsförteckningen) som syntetisk: Pentylene Glycol. Den naturliga sorten brukar därför markeras med en * och *från naturlig råvara, eller liknande. Produkter med syntetisk pentylenglykol är inte naturliga eller ekologiska.

 

INCI

Pentylene glycol* *från naturlig råvara

Certifiering

Certifierad COSMOS naturlig råvara.

Förpackning

30 & 100 ml i glasflaska med skruvkork. 500 ml i PET.

Emulgering och konservering

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.