Olivolja extra virgin

Olivolja extra virgin

Ekologisk och kallpressad Extra Virgin olivolja.

 

Olivolja består till största delen av den vanligaste fettsyran; enkelomättad oljesyra (Omega 9).

Olivolja är fuktighetsbevarande, men ska undvikas på extra känslig hud eller hud med akne. Oljan innehåller även mycket så kallade oförtvålbara ämnen som ger hudvårdande egenskaper: framförallt squalene och fytosteroler. Olivolja kan användas som basolja i hudvårdsprodukter men bör kombineras med andra oljor för bästa hudvårdande effekt.

Den karakteristiska olivdoften gör att olivolja är bäst lämpad som tvålolja i egentillverkad ekologisk kallrörd tvål.

INCI

Olea europaea fruit oil

Ursprung

Spanien, Tunisien

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Invärtes

Kan användas i matlagning

Förpackning

PET-flaska

Förvaring

Mörkt & svalt. Oljan kan bli grumlig i kylskåp

Förtvålningstal NaOH:

0.135

Förtvålningstal KOH:

0.190

Fettsyreprofil

Palmitinsyra (mättad) ca 15%
Stearinsyra (mättad), ca 2%
Omega 7 (enkelomättad palmitolsyra) ca 2%
Omega 9 (enkelomättad oljesyra), ca 70%
Omega 6 (fleromättad linolsyra), ca 10%

Bioaktiva ämnen

ca 1%: Squalene, fytosteroler, fenoler, betakaroten och tokoferoler

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.