Nyponextrakt

Nyponextrakt

Ekologiskt högkoncenterat nyponextrakt för akne, anti-age och solskador. Doseras med 1-3% i ansiktsolja, serum eller cremer.

Ekologiskt högkoncentrerat nyponextrakt med nyponbärets bioaktiva ämnen som är dess specifika karotenider: Transvitamin A (retinol). Dessa aktiva former av A-vitamin används som aktiv ingrediens inom hudvård för att förnya hudens celler. Nyponextraktet innehåller även essentiella fettsyror och fytosteroler som stärker hudens barriärskikt, vilket förebygger torr hud.

Nyponextrakt rekommenderas i produkter för akne, anti-age, bristningar & ärr och för solskadad hud.

Nyponextraktet är framställt genom mild CO2-extraktion av ekologiskt odlade nypon, som tar till vara nyponbärets fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker.

Högkoncentrerat nyponextrakt skiljer sig från kallpressad nyponfröolja på så sätt att det är ett högkoncentrerat extrakt med oljelösliga växtämnen från hela bäret som doseras 1-3%. Nyponfröolja är en ren oljasom är kallpressad ur nyponroskärnor och kan användas i en dosering upp till 100% (ren olja).

INCI:

Rosa canina fruit extract, Helianthus annuus seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, Tocopherol.

Certifiering

Certiferad ekologisk COSMOS/Ecocert

Förpackning

Brun glasflaska med skruvkork

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Örtoljor & oljeextrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.