Cetylalkohol

Cetylalkohol

Cetylalkohol är en vegetabilisk fettalkohol som ger en behaglig konsistens och känsla i emulsioner som creme och lotion, särskilt i kombination med vegetabiliska smör och vaxer. Fettlöslig. Används även i fettbaserade salvor och body-butters för att ge en torrare, silkigare känsla och bättre spridbarhet.

Vår cetylalkohol är certifierat hållbar, den är framställd av råvara och metod som är COSMOS-godkänd, vilket är en förutsättning för att den ska få användas i naturligt och ekologiskt certifierade produkter. Du hittar certifiering och mer information under fliken "specifikationer" nedan.

Cetylalkohol är en ingrediens med många användningsområden. Cetylalkohol är en vegetabilisk fettalkohol (inte att förväxla med “vanlig” alkohol som är något helt annat) i form av fettlösliga flingor, smältpunkt ca 50°C. Cetylalkohol används i många naturliga produkter som co-emulgator, förtjockare och stabiliserare i emulsioner och som konditionerande ingrediens i hårbalsam.

Gör att en emulsion sprids och absorberas lättare, samt ger en mattare och mindre oljig känsla. Kan även användas i produkter med enbart fett för att förhöja känslan, öka spridbarheten och få produkten att kännas mindre fet.

Cetylalkohol mjukgör, skyddar och återfuktar huden. Tillsats av en fettalkohol ger en fyllig och skönt vårdande känsla i hudvård. Perfekt till torr, irriterad hud och narig hud.

INCI

Cetyl alcohol

Certifiering

Certifierad Cosmos naturlig råvara. Certiferad RSPO.

Förpackning

Påse

Förvaring

Torrt & mörkt

Emulgering och konservering

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.