Hyaluronsyra lågmolekylär

Hyaluronsyra lågmolekylär

Naturlig och vegetabilisk hyaluronsyra i pulverform med låg molekylstorlek (lmw). Används som en aktiv ingrediens i naturliga hudvårdsprodukter för regenererande egenskaper, anti-age och för effektiv återfuktning.

Hyaluronsyra (HA) är naturlig fuktighetsfaktor (NMF) som finns naturligt i huden och har en viktig funktion för en hälsosam hud. HA bidrar till återfuktning, läkning, ger elasticitet och stimulerar nybildandet av hudceller. Hyaluronsyra är bra till känslig hud och används även i produkter för behandling av rosacea.

HA har olika egenskaper beroende på sin molekylvikt. Med en låg molekylvikt kan hyaluronsyran tränga in djupare i huden till det retikulära skiktet i dermis och fylla på hudens eget förråd av hyaluronsyra. Med åldern minskar hudens egen produktion av HA, vilket gör Hyaluronsyra med låg molekylvikt till ett regenererande ämne för effektiv återfuktning och Anti-Age. Lågmolekylär HA kan motverka fina linjer och yttre åldrande.Det ger spänst, smidighet och fyllighet, en plumping-effekt, till huden.

Så använder du Hyaluronsyra:

Hyaluronsyra är en vattenlöslig ingrediens i form av pulver. Löses i vattenfasen under omrörning. Doseras med 0.1-1% i cremer, ansiktsvatten, gel och serum. I våra recept på ansiktsvatten, cremer och andra produkter som innehåller vatten, kan HA tillsättas genom att ersätta ca 0,5-1% (vikt%) vatten med 0,5-1% (vikt%) Hyaluronsyra lmw.

Trots sitt namn är hyaluronsyra inte en syra i bemärkelsen ett ämne med lågt; surt pH-värde med peelande eller exfolierande effekt, utan för hudvård används saltformen ”Sodium hyaluronate”.

INCI

Sodium hyaluronate

Certifiering

Certifierad naturlig ingrediens COSMOS/Ecocert

Förpackning

5 g i glasburk. 25 g i påse.

Förvaring

Torrt och i väl försluten förpackning.

Aktiva ämnen och extrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.