Jasminvax

Jasminvax

Jasminvax är ett naturligt, mörkt brunt, intensivt jasmindoftande växtvax som har många användningsområden i hudvård och parfym. Ett ganska mjukt vax med en smältpunkt på ca 60 grader. Det är mycket krämigt och följsamt, skapar inte kristaller och ger en mjuk, len och matt känsla till många hudvårdsprodukter.

Jasminvax är ett naturligt, mörkt brunt, intensivt jasmindoftande växtvax som har många användningsområden i hudvård och parfym. Själva vaxet är en biprodukt från tillverkningen av jasminabsolut (en absolut är en tjock massa av naturliga parfymämnen), en av de mer exklusiva eteriska oljorna (absoluterna); Jasmin.

Jasminblommans naturliga aromatiska vax, som skyddar de delikata blommorna under växttiden, blir över vid tillverkningen, och vax som tas tillvara är därför en mycket hållbar råvara. Vaxet, som är mjukt och matt, skapar en skyddande tunn film på huden, som inte täpper till, men som naturligt skyddar huden från yttre påverkan och från uttorkning.

Jasminvax är ett ganska mjukt vax med en smältpunkt på ca 60 grader. Det är mycket krämigt och följsamt, skapar inte kristaller och ger en mjuk och skön känsla till många produkter. Kan användas i såväl emulsioner (ca 0.5-3%), i oljor, salvor och balms (ca 2-10%) och i fast parfym som en blommig parfymbas (ca 10% och uppåt).

INCI

Jasminum grandiflorum flower cera

Ursprung

Marocko

Förpackning

50 g i brun glasburk. 200 g i plastburk.

Vaxer, fetter & smör

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.