Svart järnoxid

Svart järnoxid

Mineraliskt pigment. Svart järnoxid är ett mineralpigment som är kraftigt svart. Används till färgsättning av mineralsmink som ögonskuggor, eyeliner, mascara, foundations, läppstift, rouge med mera.

När oxidpigment blandas med varandra behöver de bearbetas i t.ex mortel eller kvarn, för att se till att pigmentkornen blandas ordentligt med varandra och inte ger stick av enskilda pigmentkorn vid användning. När pigmenten blandas med olja eller fett är det viktigt att blanda ut pigmenten med en liten del olja och skapa en färgpasta, innan man successivt tillsätter mer olja. Risken är annars att blandningen blir grynig. Oxidpigment är ej vattenlösliga utan sjunker till slut till botten i vatten och icke-emulgerade produkter.

Ljus- och värmebeständigt. Används även som tvålfärg i egentillverkad tvål. Pigmentet är mycket färgstarkt, en liten mängd räcker långt.

 

INCI

CI 77499

Förpackning

5 g i burk med skruvlock, 25 g i påse

Pigment & Pigmenterad mica

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.