Ringblomsolja

Ringblomsolja

Högkoncentrerad extraktolja av ekologiska ringblommor. Extraktoljan används som en aktiv ingrediens i ekologiska hudvårdsprodukter som kroppsolja, massageolja, sollotion, cerat, salvor och ansiktscremer. OBS! Ny koncentration, doseras nu med 1-3% i stället som tidigare 5-15%!

Högkoncentrerad ringblomsolja till hudvårdsprodukter.

Ringblommans långa historia som läkeväxt kan man utläsa av dess latinska namn: officinalis, som kommer från latinets “officina” som betyder apotek/verkstad. Ringblomman används traditionellt mot lindriga inflammationer och mindre sår på huden tack vare dess kraftigt antiinflammatoriska effekter.

Vår ekologiska extraktolja innehåller blommornas bioaktiva ämnen, bl.a. triterpensaponiner, lupeol, seskviterpener och flavonoider, som verkar lindrande och stimulerar hudens läkeprocesser. Ringblomsolja är särskilt bra för torr och känslig hud, för eksem och utslag.

Doseras 1%-3% i hudvårdsprodukter produkt för att få ringblommans fulla effekt av hudvårdande egenskaper. För att göra en ringblomssalva eller ringblomsolja med full effekt för eksem m.m blandar du 3% högkoncenterad ringblomsextraktolja i en basolja som t.ex mandelolja eller jojobaolja. I ansiktsoljor, cremer m.m är 1% dosering fullt tillräcklig. Extraktet är kraftigt gult.

OBS! Ny koncentration av extraktoljor!

Fr.o.m 24 aug 2018 är våra extraktoljor ringblomma, kamomill, morot och arnica 5 ggr mer koncentrerade än tidigare. Ny rekommenderad dosering är nu 1-3%, vilket ger samma koncentration av örten som 5-15% av den tidigare oljan.

Följer du ett recept som anger den tidigare doseringen använder du 1 del av den nya, högkoncentrerade extraktoljan och 4 delar basolja, för att få samma koncentration och mängd.

INCI

Calendula officinalis flower extract, Helianthus annuus seed oil, Tocopherol.

Förpackning

Glasflaska med skruvkork

Örtoljor & oljeextrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.