Morotsolja

Morotsolja

Koncentrerad extraktolja av ekologisk morot. Morotsolja används som en aktiv ingrediens i ekologiska hudvårdsprodukter så som kroppsolja, massageolja, sollotion, cerat, salvor, ansiktsoljor och ansiktskrämer.

OBS! Ny koncentration, doseras nu med 1-3% i stället som tidigare 5-15%!

Morotsolja ger huden en fin lyster. Extraktet innehåller provitamin A som α-, β- och γ-karoten, samt lykopen. Dessa växtämnen, som kroppen ombildar till A-vitamin, är mycket effektiva antioxidanter. De skyddar huden mot skador som orsakas av solljus och är därför vanliga i anti-ageprodukter. Morotsolja är även verksam mot pigmentfläckar.

Morotsoljans hudvårdande egenskaper gör det även till en bra ingrediens solskydd och i oljor och lotioner som används efter solning.

Extraktoljan doseras med 1-3% för att få morotens potential av antioxidanta och hudvårdande egenskaper, men kan även användas i högre dosering. I högre doseringar brukar en då tala om en örtmedicinsk effekt av örtextraktet. 1-3% räcker utmärkt för att få bra effekt i hudvårdsprodukter, vilket motsvarar ca 0.18-0.54% ren karoten.

OBS! Ny koncentration av extraktoljor!

Fr.o.m 24 aug 2018 är våra extraktoljor ringblomma, kamomill, morot och arnica 5 ggr mer koncentrerade än tidigare. Ny rekommenderad dosering är nu 1-3%, vilket ger samma koncentration av örten som 5-15% av den tidigare oljan.

Följer du ett recept som anger den tidigare doseringen använder du 1 del av den nya, högkoncentrerade extraktoljan och 4 delar basolja, för att få samma koncentration och mängd.

INCI

Daucus carota extract, Helianthus annuus seed oil, Tocopherol.

Förpackning

Glasflaska med skruvkork

Örtoljor & oljeextrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.