Makers Kelp

Makers Kelp

Fettlösligt extrakt av algsorten Kelp. Används som aktiv ingrediens i exklusiva hudvårdsprodukter för anti-age.

Kelpextraktet, som innehåller algens elastiska fibrer i form av proteiner och polysackarider, hjälper till att öka cellaktiviteten i huden. Dermatologiska studier har visat att hudens fasthet och elasticitet ökar efter 4 veckors användning.

Extraktet är verksamt på ett unikt sätt genom att det hämmar ökningen  och kan sänka nivån av proteinet progerin i huden. Progerin börjar ofta produceras i hudcellerna från 30-årsåldern och resulterar i att hudcellernas åldrande accelereras. På så sätt är progerin en biomarkör för hudens åldrande, alltså en indikator på hur fort huden åldras.

Kelpextraktet är fettlösligt och doseras med 1% i ansiktsoljor, serum och ansiktskrämer.

INCI

Caprylic/Capric Triglyceride, Alaria Esculenta Extract

Ursprung

Frankrike

Certifiering

COSMOS Naturlig råvara

Förpackning

Glasflaska med skruvork

Aktiva ämnen och extrakt