Johannesörtsolja

Johannesörtsolja

Macerat (oljeutdrag) av ekologisk johannesört i ekologisk olivolja. Johannesört är en vanlig och länge använd hälsoört. Dess bioaktiva ämnen hypericin och hyperforin ger Johannesörtstextrakt flera användningsområden i egentillverkad hudvård.

Johannesörtsolja används i hudvård för dess påvisat inflammationshämmande och smärtlindrande effekter; används utvärtes för sårvård, i massage mot ledvärk och mot solsveda. Är en bra aktiv ingrediens till hudvård för känslig och irriterad hud. Johannesört har även en antimikrobiell verkan och kan med fördel användas till oren hud.

För invärtes bruk är Johannesört i Sverige ett traditionellt växtbaserat läkemedel vid lätt nedstämdhet och lindrig oro.

INCI

Hypericum Perforatum extract, Olea Europaea Fruit Oil

Ursprung

Spanien/Tyskland

Certifiering

Certifierad ekologisk DE-ÖKO-005

Invärtes

Kan användas invärtes.

Förpackning

Glasflaska med skruvkork

Förvaring

Mörkt & svalt

Örtoljor & oljeextrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.