Arnicaolja

Arnicaolja

Koncentrerad extraktolja av ekologiska Arnicablommor (även kallad slåttergubbe eller hästfibbla). Arnicaolja används för sina goda antiinflammatoriska egenskaper; exempelvis i en massageolja vid ledbesvär.
OBS! Ny koncentration: 5ggr mer koncentrerad, doseras nu med 1-3% i stället som tidigare 5-15%!

Arnica är en traditionell läkeväxt som i olika sorters extrakt appliceras på huden för att lindra symptom i samband med inflammation;  tillfälliga led-och muskelbesvär och reumatism. Arnicablommans goda anti-inflammatoriska egenskaper är påvisade i modern forskning.

Doseras 1-3% av en färdig produkt för att arnicans många hudvårdande egenskaper. Oljan används som en aktiv ingrediens i hudvårdsprodukter så som kroppsoljor, salvor och cremer.

Arnicaoljaoljan kan kan även användas i högre doseringar i massageolja och liniment. I starkare dosering av extraktoljan talar man då om en örtmedicinsk effekt av arnicaextraktet. Detta är dock ett högkoncentrerat extrakt och 1-3% beroende på produkt räcker för att få full hudvårdande effekt.

Arnicaextraktet innehåller en standardiserad koncentration av seskviterpenlaktoner, som är de bioaktiva substanserna i blommorna. Innehåller även flavonoler och en liten mängd eterisk olja.

OBS! Ny koncentration av extraktoljor!

Fr.o.m 24 aug 2018 är våra extraktoljor ringblomma, kamomill, morot och arnica 5 ggr mer koncentrerade än tidigare. Ny rekommenderad dosering är nu 1-3%, vilket ger samma koncentration av örten som 5-15% av den tidigare oljan.

Följer du ett recept som anger den tidigare doseringen använder du 1 del av den nya, högkoncentrerade extraktoljan och 4 delar basolja, för att få samma koncentration och mängd.

INCI

Arnica montana flower extract, Helianthus annuus seed oil, Tocopherol

Förpackning

Glasflaska med skruvkork

Invärtes

Ej för invärtes bruk och ska inte heller användas på öppna sår

Förvaring

Mörkt & svalt

Örtoljor & oljeextrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.