Naturlig E-vitamin

Naturlig E-vitamin

E-vitamin är en effektiv antioxidant som är bra att använda i alla hudvårdsprodukter med vegetabiliska oljor och fetter. E-vitamin förlänger hållbarheten på oljorna i produkter, och verkar hudvårdande.

E-vitamin verkar fuktighetsbevarande och hjälper hudcellerna att motstå skador av fria radikaler och solljus. Dess antioxidanta egenskaper innebär även att produkters hållbarhetstid förlängs, genom att vegetabiliska oljor bevaras längre från att oxidera.

Det finns olika beståndsdelar i det vi till vardags kallar E-vitamin. Den här naturliga E-vitaminen är en blandning av alla fyra sorters tokeferoler (alfa, beta, gamma och delta), vilket innebär att den både har hudvårdande egenskaper och förlänger produktens hållbarhet.

E-vitaminen är utvunnen ur ekologiskt odlad och GMO-fri soja, utlöst i ekologisk solrosolja. Doseras med 0.2-1% i hudvårdsprodukter. Högre dosering vid hög andel omättade fettsyror. E-vitamin är trögflytande och fettlöslig (löser sig ej i vatten).

De råvaror som med fördel skyddas med e-vitamin är flytande vegetabiliska oljor, eteriska oljor, örtextrakt och squalene.
I vaxer behövs inte e-vitamin eller annan antioxidant, och i många fasta fetter behövs det ofta ingen eller mycket lite antioxidant för hållbarheten då deras fettsyrasammansättning inte gör dem känsliga för oxidation. I oljelösliga hjälpämnen och konsistensgivare som Makers Silk och Caprylic/Capric Triglycerides behövs inte antioxidant för hållbarhet.

INCI

Tocopherol, Helianthus annuus seed oil

Ursprung

Spanien

Förpackning

Glasflaska med skruvkork. 500 ml i PET.

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.