Natriumhydroxid, Lut

Natriumhydroxid, Lut

Ren Natriumhydroxid, även kallat natronlut eller bara lut eller ren kaustiksoda, används för tvåltillverkning.
På grund av begränsningar i fraktmängd kan du bara beställa 1 st av denna produkt i varje order.

Ren Natriumhydroxid för tvåltillverkning, NaOH, även kallat kaustiksoda, natronlut eller bara lut. Mängden lut som används för att förtvåla en olja beror på oljans förtvålningsstal.

Att förtvåla vegetabiliska oljor med natriumhydroxid är det traditionella sättet att skapa tvål på. Det går inte att göra äkta fast tvål utan natriumhydroxid. Att skapa en hudvårdsprodukt av en råvara som är så stark och frätande som natriumhydroxid kan verka skrämmande, men då natriumhydroxiden reagerar med oljan skapar den en helt ny produkt; äkta tvål, som kemiskt sätt är ett fettsyresalt. Det finns alltså ingen lut kvar i tvålen när förtvålningsprocessen är färdig.

Att göra äkta tvål är en betydligt mildare process än framställning av tensider, som ofta används i produkter som kallas flytande tvål eller duschtvål.

Storlek

1 kg

INCI

Sodium hydroxid

Förpackning

Tjock livsmedels- och kemikaliegodkänd plast

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.